Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Kamu dağılmış durumda, bütünlük yok

Sözleşmeli personelin kadroya geçiş süreciyle ilgili konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu kurumlarındaki personel istihdamındaki farklılığı eleştirdi ve "Bütünlük yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi'nin 7. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamudaki sözleşmeli personellerin kadroya geçmesi konusunda açıklama yaptı. Yalçın "Kamuda asıl olan şey kadrolu istihdamdır. Sözleşme sadece bazı personelin temininde zorlandığınızda ruhsattır" dedi.

'KAMU DAĞILMIŞ DURUMDA'

AA'nın aktardığına göre Yalçın, kamu kurumlarındaki kadrolaşmayı eleştirdi ve şöyle konuştu: "Her kurum kendine göre bir istihdam alanı çiziyor 'bizim sözleşmemiz buna göre' diyerek, kamu dağılmış durumda. Kamuda bütünlük kaybolmuş durumda. Onun için kamuda asıl olan şey kadrolu istihdamdır. Sözleşme sadece bazı personelin temininde zorlandığınızda ruhsattır. İstiyoruz ki kadroyla bu iş neticelensin ve kamuda çalışma barışı sağlansın." 

Toplantıda bulunan AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin de yılbaşına kadar sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi ve EYT ile ilgili sorunları halledeceklerini ifade etti. (HABER MERKEZİ)