Melania Trump'ın tenis kortuna korona tepkisi: Bunun yerine kaç test alınırdı?

Korona virüsü nedeniyle ölü sayısının 283 bini aştığı ABD'de First Lady Melania Trump, Beyaz Saray'da tenis kortunun inşaatının bittiğini açıkladı. Sosyal medya kullanıcıları, Covid-19 salgını ortasında tenis korunun tamamlandığını duyuran Trump'ı, "Bunun yerine kaç test satın alınabilirdi?" diyerek eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Covid-19 vakalarının hızla arttığı ABD'de First Lady Melania Trump'ın, Beyaz Saray'da yapılan tenis kortunun inşaatının bittiğini duyurması tepki çekti. Bazı Twitter kullanıcıları, Trump'ın korona virüsü salgının ortasında böyle bir haberi açıklamasının 'düşüncesizlik' olduğunu söyledi. 

Mevcut Başkan Donald Trump ile Beyaz Saray'dan ayrılmalarına günler kala Melania Trump, basın açıklamasında "Bu özel alanın gelecekte başkan aileleri için hem bir eğlence hem de bir toplanma yeri olarak kullanılmasını umuyorum" ifadelerine yer verdi. Açıklamadan kısa süre sonra Trump, sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu. Birçok kullanıcı, artan vakalar ve ölü sayısına atıfta bulundu. 

Daily Beast gazetesinin editörlerinden Molly Jong-Fast, Twitter paylaşımında "Güzel, yoğun bakım yataklarındaki insanlar Melania'nın tenis kortunu bitirdiğini öğrendiğinde daha iyi hissedecek" dedi. Mother Jones dergisinin Washington büro şefi David Corn ise, Trump'ın paylaşımını ABD'de virüs kaynaklı ölü sayısını yazarak alıntıladı. 

Tenis kortu yerine yoğun bakım ünitesi yatağı ve koruyucu ekipman satın alınabileceğini söyleyen Amerikan Bilim İnsanları Federasyonu'ndan epidemiyolog Eric Feigl-Ding, Twitter paylaşımında "Bunun yerine kaç kişisel koruyucu ekipman, test, maske, temas izleyici ve YBÜ yatağı satın alınabilirdi?" ifadelerini kullandı. Başka bir Twitter kullanıcısı ise, "COVID-19'dan 280 bin Amerikalı öldü, Melania'nın tenis kortu umrumda değil" dedi. (DIŞ HABERLER)