Meksika'da kaçırılan 4 ABD'liden ikisi öldürüldü

Meksika'nın Matamoros şehrinde silahlı kişilerin kaçırdığı 4 ABD'liden ikisinin ölü bulunduğu, birinin yaralandığı diğerinin ise hayatta olduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika’da kaçırılan 4 ABD'liden 2’sinin hayatını kaybettiği açıklandı.

AA'nın haberine göre Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, yaptığı basın açıklamasında, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek "Ülkemizde yaşanan bu hadiseden dolayı çok üzgünüz ve kurbanların ailelerine, arkadaşlarına, ABD halkına ve hükümetine başsağlığı diliyoruz." dedi.

Lopez Obrador, kısa süre önce vali ile görüştüğünü belirterek "Savcılık, 4 ABD'liden ikisinin öldüğünü, bir kişinin yaralandığını ve diğerinin ise hayatta olduğunu doğruladı. İşimizi yapmaya devam edeceğiz, LeBaron ailesi katledildiğinde sorumlular nasıl bulunup cezalandırıldıysa aynı şekilde gerekenler yapılacak ve yapılan cezasız kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Tamaulipas Savcısı Irving Barrios da kaçırılma olayıyla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını, sorumluların bulunması için soruşturma ve istihbarat çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

50 BİN DOLAR ÖDÜL KONMUŞTU

Meksika basınına göre, 4 ABD'li 3 Mart Cuma günü sınırı geçtikten kısa süre sonra silahlı saldırıya uğramış ve kaçırılmıştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Meksika'nın ABD sınırına yakın Tamaulipas eyaletine bağlı Matamoros kentine geçtikten sonra silahlı kişilerce kaçırılan 4 ABD'linin bulunması ve olaya karışanların tutuklanması için 50 bin dolar ödül koymuştu.

BEYAZ SARAY TEYİT ETTİ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Meksika’da kaçırılan 4 ABD vatandaşından 2’sinin hayatını kaybettiğini teyit etti. Kirby, "Bu saldırılarda yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve ailelerine en derin başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz" dedi.

Kirby, ABD’nin Meksikalı yetkililerle "kaçırılma olayının" detayları ve ABD’li vatandaşların ülkeye dönüşü hakkında birlikte çalıştıklarını ifade ederek, “Şu anda en acil endişemiz, saldırıdan sağ kurtulan vatandaşlarımızın sağ salim geri dönmesi, sağlığı ve sıhhatidir” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler meksika abd kaçırma