Mehmet Uçum: Cumhurbaşkanı'nın çağrısı Meclis'e saygısından

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Erdoğan'ın TBMM iradesine duyduğu 'saygı' nedeniyle Meclis'e seçim çağrısında bulunduğunu ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim çağrısını Meclis'teki partilerin değerlendirmeye alması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Erdoğan'ın bu çağrıyı TBMM iradesine duyduğu saygıdan dolayı yaptığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 Haziran'da yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını belirtmiş, ve bunun için Meclis gerekli kararı almazsa 10 Mart'ta kendi yetkisini kullanacağını açıklamıştı. 

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin yenilenmesine ilişkin çağrısı yürütmenin TBMM iradesine saygısı gereğidir. TBMM yürütmenin bu çağrısını değerlendirirse anayasal rolüne uygun olarak yürütmeyi yönlendirme gücünü bir kez daha gösterir. Aksi halde Cumhurbaşkanı Erdoğan birlikte seçim kararını alır.

Cumhurbaşkanımızın TBBM’ye seçimlerin yenilenmesi çağrısını (hukuken manasız, siyasi ideoloji açısından hukuku istismar eden) iki dönem tartışması için olduğu sonucuna varılırsa TBMM’deki muhalif gruplar büyük yanılgı yaşar. Halka hesap verirken çifte dikiş sınıfta kalırlar. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler Mehmet uçum seçim