Mehmet Uçum: Başkanlık sistemi temel norm, Erdoğan ülke lideri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'a gündemdeki "50+1 tartışmaları" ile ilgili bir sorulmazken Mehmet Uçum, "Başkanlık sistemi temel norm" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'dan son dönemde Cumhur İttifakı'nda karşılıklı demeçlere sahne olan sistem tartışmalarıyla ilgili olarak, "Cumhur İttifakı; ortak gelecek perspektifine sahiptir, ülke esaslıdır, Millidir ve Kurucu bir ittifaktır" değerlendirmesi geldi. 

Twitter hesabın üzerinden paylaşım yapan Uçum'un açıklamaları şöyle:

"AK Parti; toplumsal demokrasi güçlerini kapsayan, halkın demokrasisinden yana olan, çeşitlilik içeren, geniş bir sosyal tabana sahip, en büyük kitle partisidir.

AK Parti Türkiye’de halk demokrasisinin güvencesi olan bir partidir.

Cumhur İttifakı sıradan bir parti ittifakı veya seçim ittifakı değildir. Cumhur İttifakı Türkiye’nin beka ittifakıdır.

Cumhur İttifakı; ortak gelecek perspektifine sahiptir, ülke esaslıdır, millidir ve kurucu bir ittifaktır.

Cumhur İttifakı aynı zamanda başkanlık sisteminin ve demokratik meşruiyet esaslı seçim sisteminin temel normunun belirleyici güvencelerinden biridir ve Türkiye’de çoğulcu demokrasinin temel koruyucu gücüdür.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da ülke lideridir.

Yaşasın Tam Bağımsız Güçlü Türkiye."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir ziyareti dönüşü uçakta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Birçok konuya değinen Erdoğan'a yalnız  '50+1' sorusu sorulmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüzde 50+1 şartı değişmeli" diyerek tartışma başlatmış, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bu tartışmayı "abes" olarak nitelendirmişti. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler Erdoğan uçak Cezayir