Mehmet Şimşek'ten Moody's'in değerlendirmesine cevap: Kararlıyız

Bakan Şimşek, Moody's'in Türkiye ekonomisine yönelik 'olumlu' analizine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek, "Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Moody's'in Türkiye ekonomisine yönelik yıllık analizine ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şimşek, "Kurala dayalı, uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlıyız, bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Moody's'in, Türkiye'nin kural bazlı ve öngörülebilir politikaya geçmesinin ülke kredi görünümü ve notu açısından olumlu olduğuna ilişkin analizine dikkat çeken Şimşek, "Makro-finansal istikrarı sağlamak ve ülkemizin şoklara karşı dayanıklılığını artırmak için kurala dayalı, uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlıyız. Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

MOODY'S: POZİTİFE DÖNEBİLİR

Moody’s, Türkiye ile ilgili yayımladığı raporda, uygulanan ekonomi politikalarının kredi görünümü için olumlu olduğunu ancak yeni bir politika dönüşü riski olduğunu vurgulamıştı.