Mehmet Şimşek ve Mansur Yavaş resepsiyonda bir araya geldi

Mehmet Şimşek ve Mansur Yavaş, Hollanda Ankara Büyükelçiliği'ndeki "Kral Günü" resepsiyonunda bir süre sohbet etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda’nın milli günü olan "Kral Günü", Ankara Büyükelçilik rezidansında verilen resepsiyon ile kutlandı.

Kral Williem Alexander’in doğum günü sebebiyle verilen resepsiyona; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetli katıldı.

Resepsiyonda Mehmet Şimşek, Mansur Yavaş'la el sıkışıp bir süre sohbet etti.

DHA'nın haberine göre, resepsiyonda konuşma yapan Mehmet Şimşek, "Çok zengin bir tarihi paylaşıyoruz. Bu yıl Türkiye-Hollanda Dostluk Antlaşması'nın 100'üncü yılını ve iş gücü sözleşmesinin 60'ıncı yıl dönümünü kutluyoruz" dedi.

Hollanda'daki Türk toplumunun siyasetten sanata birçok alana katkı sunduğu belirten Şimşek, "Bu, iki ülkeye NATO müttefikliğinin ötesinde bir bağ kazandırıyor. Bu vesilesiyle Büyükelçiye ve Hollanda hükümetine geçen yılki deprem felaketinde gösterdikleri destek, gösterilen dayanışmadan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Türkiye ve Hollanda arasındaki ticaret hacmi son 20 yılda 5.5 kat arttı" ifadelerini kullandı.

Uluslararası doğrudan yatırımlarda Hollanda'nın Türkiye'deki birinci ülke olduğunu dile getiren Şimşek, daha fazla Hollandalı iş insanının Türkiye'nin paydaşı haline gelmesini umut ettiğini söyledi.

 

Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands ise bu yılki kutlamanın, 2024’ün iki ülke arasındaki Dostluk Anlaşması’nın 100'üncü yılı olması nedeniyle, ayrı bir önemi olduğunu belirtti.

Türkiye’de 3 binden fazla Hollandalı şirketin bulunduğunu ifade eden Wijnands, Hollanda’nın Türkiye’deki en büyük doğrudan yabancı yatırımcı olduğunun altını çizdi.

(HABER MERKEZİ)