Mehmet Özçay'ın 'Ağaç Portreleri' sergisi açılıyor

Hat sanatçısı Mehmet Özçay’ın ağaç fotoğrafları bugünden itibaren Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılacak sergi ile görülebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hattat Mehmet Özçay’ın yakın çevresi dışında çok bilinmeyen fotoğrafçılığının ürünleri bugün İstanbul'da açılacak sergiyle sanatseverlere sunuluyor. 

Özçay'ın Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılacak "Ağaç Portreleri Fotoğraf Sergisi"nin 1-15 Ekim arasında açık kalacak. Küratörlüğünü Ömer Faruk Şerifoğlu'nun yaptığı sergi 09.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Sergiyle ilgili Mehmet Lütfi Şen tarafından yapılan açıklamada, "Her bir eserde Özçay’ın karelerinde yeniden hayat bulan bir ağaç ile tanışıyoruz. Özçay ağaçları muhataplarında temsilin ötesinde bizatihi bir varlığa dönüşüyorlar ve sanat dünyamızdaki yerlerini alıyorlar" dedi.

Sergi kataloğunda Ömer Faruk Şerifoğlu’nun sanatçıyla konuşarak hazırladığı konuya ilişkin makalenin yanısıra fotoğrafçı sanatçıları İzzet Keribar ve Abdüsselam Ferşatoğlu’nun değerlendirmeleri yer aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)