Mehmet Muş kimdir?

Görevden alınan Ruhsar Pekcan'ın yerine Berat Albayrak'a yakınlığıyla bilinen AK Parti milletvekili Mehmet Muş, Ticaret Bakanı olarak atandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ı görevden aldı ve yerine AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş'u atadı.

Muş, 1982 yılında Trabzon'da doğdu. Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Muş, Washington State University School of Economic Sciences'ta Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı.

Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Ana Bilim Dalında Ekonomi doktorasını tamamlayan Muş, özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalıştı.

AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 24, 25, 26 ve 27'nci dönemde İstanbul Milletvekili seçildi.

Mehmet Muş, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yakın bir isim olarak biliniyor.

Albayrak'ın istifa kararını duyurmasının ardından açıklama yapan ve o dönemde AK Parti Grup Başkanvekili olan Muş, “Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz” demişti.

AK Parti kongresinin ardından yapılan MKYK toplantısının ardından Muş, AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden alınmıştı. Muş'un bu görevine son verilmesi, “Erdoğan, Albayrak'a en yakın ismi görevden aldı” şeklinde haber ve yorumlarla basında yer almıştı. (HABER MERKEZİ)