Mehmet Metiner: ATV'nin dizisi operasyon değilse nedir?

Mehmet Metiner, bugünkü köşesinde 'Kürt sorunu'nun çözülmüş olması, artık 'Kürtlerin sorunları'nın olmadığı anlamına mı geliyor?' diye sordu, Erdoğan ve AK Parti'ye uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, köşesinde Kürt sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Metiner, Erdoğan'a, "Kürtlerin sorunları ve talepleri’ üzerinde odaklanan anlayışla hayata geçirilmesi şart” uyarısında bulundu. 

Kürtlerin sorunları ve talepleri olduğunu dile getiren Metiner, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Doğrudur, etnik kimliğin inkarından kaynaklı bir 'Kürt sorunu' yok artık. Doğrudur, bir insanlık suçu olan 'asimilasyon sorunu' yok artık. Doğrudur, ceberut ve baskıcı devlet politikaları yok artık.

Mazlum ve Müslüman Kürt halkına yönelik bilinçli ve sistematik inkar ve asimilasyon politikaları Erdoğan sayesinde tarih oldu. Mezalim politikaları nihayete erdi. Kürt halkının bir evladı olarak bu konuda Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsem azdır.

Peki, 'Kürt sorunu'nun çözülmüş olması, artık 'Kürtlerin sorunları'nın olmadığı anlamına mı geliyor? Veya Kürtlerin hiç bir taleplerinin artık olmadığı anlamına mı geliyor? Asla!"

'KÜRTLERİN GÖNLÜNÜ DERİNDEN İNCİTİYOR...'

Merak edenlere bir kaç sorun ve talebi buradan dile getireyim de meramım anlaşılsın. Bir: Kürtler artık Türkiye’nin ve Türklerin düşmanı imişler gibi görülmek istenmiyorlar. Bir terör örgütü üzerinden bir halk olarak topyekun suçlanmaktan fena halde rahatsızlar. Kürtlere yönelik bu dışlayıcı ve ırkçı nazarlar, hem Kürtlerin gönlünü derinden incitiyor hem de tepkisel olarak yanlış yerlere savrulmasına sebebiyet veriyor.

Alın size iki örnek: ATV’de yayınlanan Yalnız Kurt dizisinde Kürtlere yönelik bu dışlayıcı-düşmanlaştırıcı ırkçı anlayış gibi. Terör örgütünün ve partisinin arayıp da bulamayacağı bir istismar imkanı, Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen bir televizyon kanalında adeta altın tepsi içinde sunulabiliyorsa, bunun Erdoğan için siyasi sonuçlarının ve dahi ülkemizin birlik ve bekası için doğrulabileceği sonuçların neler olabileceğini varın siz düşünün. Umarım birileri terör örgütünün siyasi desteğinin niçin artarak devam ettiğini bu örnek olay üzerinden anlar da bizim o diziye yönelik eleştirimizin AK Parti ve ülke için arz ettiği kıymeti de takdir ederler. Geçen dönem onca uyarı ve eleştirimize rağmen o dizinin hiç bir sorun yokmuş gibi tekrar aynı anlayışla yayına sokulması, asla iyi niyetle bağdaşır bir tavır değil. Bu seçim öncesi Kürtlerin Erdoğan’dan desteğini çekmesini isteyenlerin çektiği bir operasyon değilse nedir söyler misiniz? 

Birilerinin 'Erdoğan’ı ve AK Parti’yi bu şekilde düşünmeye sevk ettiğini' öne süren Metiner, “Kürt sorununu çözdük, artık ne istiyorlar, hala niye kendilerine kan ve gözyaşından başka bir şey vermeyen malum yapıdan kopmuyorlar?” şeklindeki görüşlerin “Kürt halkının inadına tepkisel davranmasına sebebiyet verebileceğini” söyledi.

Metiner, “O yüzden Erdoğan’ın yeni dönemde ne yapıp edip kazanımcı bir siyaseti ‘Kürtlerin sorunları ve talepleri’ üzerinde odaklanan anlayışla hayata geçirmesi şart” yorumunu yaptı.

'12 KASIM'DA ÇALIŞTAY YAPACAĞIZ'

Metiner ayrıca, "Türkiye Kürtleri ne istiyor?" başlıklı bir çalıştay düzenleyeceklerini belirterek şunları yazdı: "Genel Başkanlığını yaptığım Demokrasi ve Birlik Derneği ile Demokrasi ve Birlik Vakfı işte bu nedenle yeni dönemin yol haritasını belirlemek üzere 12 Kasım’da Ankara’da “Türkiye Kürtleri Ne İstiyor?” başlıklı bir çalıştay düzenleyecek inşallah. Kürtlerin sorunları ve talepleri bu çalıştayda eni-konu masaya yatırılacak ve çözüm önerileri dillendirilecek. Sonrasında bir basın toplantısıyla işbu sorunları ve talepleri çözümleriyle beraber kamuoyuna ve pek tabii hükümete sunacağız. Türkiye Kürtlerinin artık bir siyasi istismar konusu olmaktan çıkartılması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için yapılması gereken tek şey, istismar alanlarının ortadan kaldırılmasıdır. Bu çerçevede haklı ve meşru tüm taleplerin ivedilikle karşılanması ve sorunların çözülmesidir." (HABER MERKEZİ)