Mehmet Barlas: Arınç'la hareket eden muhalefet hayal kırıklığına uğradı

Muhalefetin Bülent Arınç'la hareket ederek seçimlerin ertelenmesini istediğini iddia eden Mehmet Barlas, "Bir kez daha hayal kırıklığına uğradılar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Meclis Başkanı, AK Partili Bülent Arınç'ın, Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ileçlerinde 6 Şubat günü meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan, 40 binden fazla da can kaybına yol açan depremlerin ardından daha önce mayıs ayında yapılacağı açıklanan genel seçimlerin ertelenmesi için çağrı yapması tartışılmaya devam ediyor.

Sabah yazarı Mehmet Barlas bugünkü köşe yazısında muhalefetin Arınç ile beraber hareket ettiğini öne sürerek seçimler ertelenmeyeceği için hayal kırıklığına uğradığını iddia etti.

'ARINÇ NE DERSE TERSİ YAPILMALI'

Barlas'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Perşembe günü yayınlanan yazımda muhalefeti uyarmış ve 'Bülent Arınç'ın AK Parti'de bir özgül ağırlığı falan yok. Arınç ne derse tersi yapılmalıdır. Erken seçim konusunda muhalefet, Arınç'ın gazına gelmesin' demiştim. Maalesef dinletemedim. 6'lı Masa ve yandaş medyası ısrarla Bülent Arınç'ın açıklamalarını AK Parti'nin kurumsal görüşü gibi lanse etti. Peki sonuçta ne mi oldu? İktidar kulislerinde 14 Mart ve 18 Haziran tarihleri ciddi ciddi tartışılmaya başlandı. Arınç ile birlikte hareket edip seçimleri kasım ayına alarak zaman kazanacağını düşünen muhalefet bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Erdoğan depremde yıkılan ülkesinin yaralarını sarmakla meşgulken birileri böyle operasyonlar çekiyor. Bunu da ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar."

Ne olmuştu?

AK Parti'nin kurucularından ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Maraş merkezli depremlerin ardından, "Devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralama merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir" demişti.

Arınç'a cevap veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasa çok açık, seçim ertelenemez. İvedilikle seçim tarihi belirlenmeli" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)