Mehmet Aydın'ın Bursa'daki evi görüntülendi

Çiftlik Bank üzerinden dolandırıcılık yapan ve Interpol tarafından aranan Mehmet Aydın'ın, yurt dışına kaçmadan önce oturduğu ev belli oldu. Aydın, dört katlı bir binanın bodrum katında yaşıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'da teslim olan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın yurt dışına çıkmadan önce Bursa'da ikamet ettiği 80 metrekarelik ev görüntülendi.

Mahallelisinden alınan bilgilere göre Aydın, Osmangazi ilçesinde 4 katlı bir binanın bodrum katında ikamet ediyordu. İddiaya göre Aydın, yurt dışına çıkmadan önce bütün mal varlığını sattıktan sonra, yaşadığı 80 metrekarelik bodrum katındaki dairesini de sattı. Ardından da yurt dışına yerleşti.

"Tosuncuk" lakabıyla tanınan ve dolandırıcılık başta olmak üzere çok sayıda suçtan aranan Çiftlik Bank kurucusu Aydın, Brezilya'da Sao Paulo Başkonsolosluğu'na teslim olmasının ardından Türkiye'ye getirilmişti.

Aydın, Interpol'ün 'en çok arananlar' listesindeydi. Interpol'ün sayfasında yer alan bilgilere göre Aydın, 'elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma', 'kooperatif kurarak insanları aldatma', 'suçunu finans etmek için organizasyon kurma', 'taahhüt vererek toplanan varlıkları aklama' ve 'vergi yasanın ihlali' suçlamalarıyla aranıyordu. (DHA)