Meclise giren saldırganlar renkli duman saçtı: İşsizliği protesto etmek istemişler

Hindistan meclisinde, ziyaretçi salonundan milletvekillerinin oturduğu alana girerek etrafa renkli duman saçan saldırganla beraber 3 kişi daha gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'da Parlamento binasına gerçekleştirilen saldırının 22'nci yılında ciddi bir güvenlik ihlali yaşandı. Parlamentonun alt kanadı Halk Meclisi'nde (Lok Sabha) düzenlenen anma etkinliği sırasında, bir kişi ziyaretçi salonundan Genel Kurul salonuna girdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, siyah ceketli bir erkeğin ziyaretçi salonundan milletvekillerinin oturduğu alana girerek masaların üzerinden atladığı kaydedildi.

Parlamento'ya giren kişinin elinde bulunan kutudan, beyaz ve sarı renkli bir duman yayıldığı görüldü. Vekiller, şüphelilerin bazı sloganlar attığını da aktardı. Hindistan polisi, olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltına alınanlardan biri, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrenci olduğunu ve ülkede artan işsizliği protesto etmek istediğini belirtti. Şüpheli, "Halkın sesi, hükümet tarafından duyulmuyor. Bu ülkede diktatörlük olamaz" ifadesini kullandı.

2001'de Parlamento binasına düzenlenen silahlı saldırıda 6'sı polis, 9 kişi hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)