Meclis Başkanı 3 maaşını AFAD'a bağışladı, vekillere çağrı yaptı

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, milletvekillerine en az birer maaşlarını AFAD'a yardım olarak bağışlaması çağrısında bulunarak, 3 maaşını AFAD'a bağışladığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekillerine en az birer maaşlarını AFAD'a yardım olarak bağışlaması çağrısında bulunarak, kendisinin de AFAD'a 3 maaşını bağışladığını duyurdu.

Şentop, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 "6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen deprem afeti sebebiyle Aziz Milletimizin her bir ferdinin yardımlaşma konusunda seferberlik ruhuyla gösterdiği gayret ve fedakârlıklar, her türlü övgüyü hak etmektedir. Depremin yaralarının bir an evvel sarılabilmesi için maddi ve manevi desteğini esirgemeyen her bir vatandaşımıza şükranlarıma sunuyorum.

Bu kapsamda bütün milletvekillerimizin de deprem bölgelerine yardım için ellerinden geleni yapmaya, ayni ve nakdi yardımlarda bulunmaya çalıştığına olan inancım tamdır. Bununla birlikte sembolik bir adım olarak, her bir milletvekilimizin en az birer maaşını yardım kampanyasına bağışlayarak AFAD'a, depremde zarar gören vatandaşlarımıza destek vermesi çağrısı yapıyorum. Ben de, bir çok ayni ve nakdi başka kampanyalara katılımıma ilaveten, AFAD'a 3 maaşımı bağışlamış bulunuyorum."

CHP ve İYİ Partili milletvekilleri depremzedelere destek için birer maaşlarını bağışladıklarını açıklamıştı.   (HABER MERKEZİ)