MEB, Kalyon Holding'le 'mesleki eğitim' protokolü imzaladı

MEB, Kalyon Holding'in güneş teknolojileri fabrikası ile 'İşte Mesleki Eğitim Protokolü' imzaladı. Öğrencilerin dört yıllık eğitimin ardından Kalyon'da üretim çalışmalarına başlaması öngörülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kalyon Holding'le “güneş enerjisi sistemlerindeki mesleki eğitim ve istihdam süreçleri” kapsamında, öğrencilerin eğitimi için protokol imzaladı. Protokole göre mesleki eğitim merkezi öğrencileri Kalyon Holding bünyesindeki güneş enerjisi teknolojileri fabrikasında dört yıllık eğitim aldıktan sonra aynı fabrikada  istihdam edilebilecek. 

Protokol Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kalyon Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kalyoncu, Kalyon PV Yönetim Kurulu Başkanı Kübra Kalyoncu Şeherli arasında imzalandı. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kalyon PV’nin, fabrikaya kayıt yaptırıp dört yıllık eğitimin sonunda başarılı olan tüm gençlere istihdam garantisi verdiğini açıkladı.

Bakanlığın son 1 yılda en önemli açılımının mesleki eğitim alanında olduğunu belirten Özer, 2021 yılı sonunda 160 bin olan öğrenci sayısının 560 bine yükseldiğini söyledi. Özer, yıl sonunda bu sayıyı 1 milyona yükseltmeyi hedeflediklerini kaydederken, mesleki eğitimde yaş sınırı olmadığını, ortaokul mezuniyetinin yeterli olduğunu bildirdi. 

'İŞTE MESLEKİ EĞİTİM' NEDİR?

Protokol kapsamında, mesleğe yeni başlayan ya da aday çalışanlara enerji sektörü odaklı atölye uygulama dersleri verilecek. Genç çalışanlar işletmelerdeki mesleki eğitimlerini Kalyon PV bünyesinde ve Solar Akademi’de alabilecek. Belirlenen okulların atölye ve laboratuvarlarının gerekli ekipmanlarla donatılması, eğitimlere ilişkin malzeme desteğinin sağlanması ve MEB’in düzenlediği ustalık sınavından başarılı olanların belgelendirilmesini de hedefleyen program, çalışanlar ve yeni istihdam edilecek personel için uygulanacak. (HABER MERKEZİ)