Martina Navratilova'ya gırtlak ve meme kanseri teşhisi konuldu

Dünyaca ünlü eski tenisçi Martina Navratilova gırtlak ve meme kanserine yakalandı. 66 yaşındaki Navratilova "Tüm gücümle savaşacağım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın eski bir numaralı tenisçilerinden Martina Navratilova, gırtlak ve meme kanseri olduğunu açıkladı.

Navratilova, tek ve çiftlerde kazandığı 59 Grand Slam turnuvasıyla, gelmiş geçmiş en iyi tenisçilerden biri olarak kabul ediliyor.

BBC Türkçe'deki habere göre 66 yaşındaki sporcu "Bu çifte olumsuzluk ciddi ama hala tedavi edilebilir. İyi bir sonuç çıkmasını umuyorum. Bir süre can yakacak ama tüm gücümle savaşacağım" dedi.

1981’de ABD vatandaşlığına geçen Çekya doğumlu Navratilova 2010’da da meme kanseri olmuş ve hastalığı yenmişti.

Oyuncunun menajeri Navratilova’daki kanserin 1. aşamada ve görünümün iyi olduğunu, tedavilerin de gelecek hafta başlayacağını belirtti.

Açıklamada "Kanser HPV türü ve bu tür kanserler tedaviye gerçekten iyi yanıt veriyor. Martina Forth Worth’deki WTA finallerinde lenf nodülünde şişme fark etti ve geçmeyince biyopsi yapıldı. Biyopsi sonucu 1. aşama gırtlak kanseri tespit edildi. Martina gırtlağı için testlerden geçerken, göğsünde şüpheli bir kitle bulundu ve bunun da gırtlağındakiyle tamamen alakasız bir kanser olduğu belirlendi. Her iki kanser de erken aşamada” denildi. (HABER MERKEZİ)