Marsilya’da ‘Barışın Sesi’ çağrısı: 121 sanatçı imzaladı

Marsilya’da 13 Ocak’ta düzenlenecek ‘Kürdistan'da Barışa Ses Olalım’ etkinliklerinin çağrı metnine 121 sanatçı imza attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa’nın Marsilya şehrinde 13 Mayıs’ta “Kürdistan'da Barışa Ses Olalım” (Voix pour la paix au Kurdistan) kolektifinin düzenleyeceği etkinlikler için çağrı metni paylaşıldı.

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Annie Ernaux, Patrick Chamoiseau ve Joseph Andras gibi edebiyatçıların yanı sıra yazar Valérie Manteau, yönetmen Sepideh Farsi ve Robert Guédiguian, sanatçı Ariane Ascaride, bilim insanı Edgar Morin ve Didier Fassin, belediye başkanı Michèle Rubirola ve Gregory Doucet, insan hakları savunucusu Patrick Baudoin ve Rony Brauman, tanınmış hukukçu Alice Mogwe, Françoise Cotta, Christian Bruschi ve Henri Braun gibi isimlerin bulunduğu 121 sanatçı ve entelektüelin imza attığı çağrı metninde şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye'den gelen barış çağrılarının sesini daha da yükseltmek için 13 Ocak 2024'te Marsilya'da bir araya geleceğiz.
Geçtiğimiz günlerde 78 Kürt ve Türk gazeteci, sanatçı, aydın ve insan hakları savunucusu, barışçıl çözümün aciliyetine dikkat çekmek için bir çağrı başlattı. Kürdistan'daki durum gerginleşmeye devam ederken ve bir önceki barış çağrısı ("Bu suça ortak olmayacağız", 2016) Türk hükümeti tarafından terör propagandası olarak nitelendirilirken imzacıların cesaretini takdir ediyoruz. Onların sesini duyurmayı, korumayı ve yükseltmeyi amaçlıyoruz.”

13 Ocak'ta Fransa saati ile 14.00 ile 16.00 arasında Bibliothèque l'Alcazar’da Annie Ernaux, Ariane Ascaride, Edgar Morin, Ernest Pignon Ernest gibi isimlerin de katılacağı bir etkinlik düzenlenecek.

Saat 17.30’da ise Gérard Chaliand, Elie Guillou ve Valérie Manteau’nun katılacağı ikinci bir etkinlik Librairie Maupetit’de gerçekleştirilecek. (HABER MERKEZİ)

Etiketler marsilya imza