Marmaris Belediyesi: Bozburun’daki kaçak yapı yıkılacak

Marmaris’in Bozburun Mahallesi’nde inşaatı devam eden yapıya dair açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, inşaat ile ilgili yıkım kararı alındığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Esma Turan

MUĞLA - Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Bozburun Mahallesi’nde yapılan ve tepkilere neden olan inşaat ile ilgili yıkım kararının alındığını, konuyla ilgili işlemlerin devam ettiğini açıkladı.

‘İŞİNİ BİLEN HER ŞEYİ YAPIYOR’

Gazeteci Fatih Altaylı, dün sosyal medya hesabından Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun Körfezi’nde yapılan inşaatın görüntülerini paylaştı.

Altaylı görüntüleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi'ni etiketleyerek şunları yazdı: “Burası Bozburun Körfezi’nde denize sıfır bir yer. Massi Ayağacı mevkisi. İnşaat yapmanın imkanı yok ama işini bilen her şeyi yapıyor. Bölge halkının şikayetlerine rağmen gelen jandarma sadece zabıt tutup gidiyor. Katliam sürüyor. Dur diyen olur mu! Zannetmiyorum ama bir umut işte.”

Altaylı’nın paylaşımının ardından kamuoyunda inşaata çok sayıda tepki gelirken, söz konusu inşaatın yıkımı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın iki ay önce belediyeye yazı gönderdiği öne sürüldü.

‘3 MAYIS’TA YIKIM KARARI ALINDI’

Konuya ilişkin açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, söz konusu inşaat ile ilgili 26 Nisan’da yapı tatil zaptı düzenlenerek mühürleme işlemi yapıldığını, 3 Mayıs’ta ise yıkım kararı alındığını ve işlemlerin devam ettiğini söyledi.

Oktay, şu açıklamayı yaptı: “Marmaris genelinde imar affı çıkacağı beklentileriyle maalesef ciddi sayıda kaçak inşaat yapılmaktadır. Belediyemiz tarafından bütün kaçak inşaatlarla ilgili mühürleme, yıkım kararları alınmaktadır. Bozburun Mahallesi 335 ada, 36 parseldeki kaçak inşaattaki yapılarla ilgili 26.04.2023 tarihinde yapı tatil zaptı düzenlenerek mühürleme işlemi yapılmıştır. Marmaris Belediyesi encümeninin 03.05.2023 tarihli kararı gereği söz konusu kaçak yapılar ile ilgili para cezaları ve yıkım kararları alınmıştır. Halkımız müsterih olsun, kaçak yapılarla ilgili mücadelemiz aralıksız devam edecektir.”