Marketlerde bazı ürünlerin satışına kota

Temel gıda malzemelerine gelen zamlar sonrası marketlerde bazı ürünlerin satışına sınırlama getirildi. Yağ, süt, şeker ve sigara gibi ürünler birçok markette 2'den fazla alınamıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da bazı zincir marketler temel gıda ürünleri ve sigarada satışları sınırlandırdı. Hızla yükselen fiyatlar karşısında ise vatandaşlar zor durumda kalıyor.

İstanbul'da farklı semtlerde bulunan marketleri dolaşan DHA muhabirinin, "Sütlerde sınırlandırma var mı?" sorusu üzerine Şişli'de bulunan bir market çalışanı, "Sütlerde 2'den fazla satış yapamıyoruz. Şu an sadece 2 süt alabilirsiniz. Yağ, şeker, süt gibi belli ürünlerde yasak var. Yasak olmasının sebebi şu an olan durumlar. Bu kararı bizim market yönetimimiz verdi" dedi.

Yine aynı markette kasada bulunan bir diğer market çalışanı ise, "Şu an en fazla 2 süt satın alabilirsiniz. Daha fazlasını kasadan geçemem. Sütler farklı markalardan olsa da 2'den fazla süt alamazsınız. Bu seferlik elinizde 3 sütü geçelim, ancak bir daha geçemem yasak var" diye konuştu. 

'SİGARAYA ZAM GELDİ, SINIRLANDIRMA KALKTI'

2 adet 5 kilogramlık sıvı yağ almanın yasak olduğunu söyleyen Fatih'te bulunan bir market çalışanı ise, "Yağ ve sigarada sınırlandırma var. Gerçi bugün itibarıyla sigaraya zam geldi, sınırlandırma kalktı. Mesela 5 kilogramlık yağdan 2 tane alamıyorsunuz. Amaç her müşteriye ürün satmak ve diğer müşterilere yok dememek" ifadelerini kullandı.

Mecidiyeköy'de bulunan başka bir market çalışanı ise, "Biz de en fazla 5 süt alabiliyorsunuz. Nedeni ise ürünleri stok olarak bekletiyoruz. Şu an bizim markette yağ, şeker, süt ve sigarada sınırlandırma var. Yöneticilerime 'Neden böyle bir şey var?' diye sorduğumda sadece 'yasak' diyorlar" diye konuştu. (DHA)

Etiketler market yasak satış zam