Mark Dickey'in nişanlısı: Yanımızda götürdüğümüz mercimek, patates vardı, onları yedik

Morca Mağarası'ndan 9 gün sonra kurtarılan araştırmacı Mark Dickey'in nişanlısı Jessica Van Ord, "O süreçte yanımızda götürdüğümüz mercimek, patates vardı onları yedik. Su, kahve ve çay içtik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'in Anamur ilçesinde keşif için girdiği Morca Mağarası'nda rahatsızlanan ABD'li araştırmacı Mark Dickey, 9 gün süren çalışma sonucu dün gece kurtarıldı.

DHA'ya konuşan Mark Dickey'in nişanlısı Jessica Van Ord, mağarada geçirdikleri günleri anlattı.

Jessica Van Ord

Van Ord, "Mark, Türk ekiplerin desteğinden dolayı çok şanslı. Ben kurtarma çalışmalarında yer almış biri olarak, birçok kişiyi tanıyordum. Çok destek hissettim, o yüzden çok şanslı hissettim. Türk hükümeti de yardım konusunda istekliydi. Mağaraya indiler birçok teknik zorluk olmasına rağmen yaptılar bunu. Mark'ın ilk kelimeleri dışarı çıkınca 'Jessica nerede' olmuş. Ama Türkleri görmekten çok mutluydu. Çok teşekkürler Türk yetkililere. Mark'ın hayatını kurtardılar. Özellikle ilk başta hızlıca mağaraya yanımda götürdüğüm serumları vererek büyük yardımcı oldular" dedi.

Mağarada oldukları sürece nasıl beslendiklerini de anlatan Jessica Van Ord, "O süreçte yanımızda götürdüğümüz mercimek, patates vardı, onları yedik. Su, kahve ve çay içtik. Bunlar normalde kampa götürdüğümüz şeylerdi. Mağaraya ne götürürseniz yiyebiliyorsunuz" diye konuştu. 

Jessica Van Ord, bundan sonra da mağaralarda araştırma yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

FAHRETTİN KOCA: İLK MÜDAHALE UZUN ÇALIŞMA ÖNCESİ MAĞARADA YAPILDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dickey'in sağlık durumuyla ilgili sosyal medya platformu X'ten (eski adıyla Twitter) açıklama yaptı. 

Dickey'in mide kanaması nedeniyle mahsur kaldığını belirten Koca, "Amerikalı mağaracının çıkarılmasının uzun zaman alacak olması nedeniyle ilk tedavisi, mağaraya inen hekimlerce, bulunduğu yerde yapıldı. Daha sonra Dickey, Uluslararası Mağaracılık Kurtarma Ekipleri operasyonu ile 12 Eylül'de kurtarıldı. İlk müdahalenin ardından şu anda Mersin Şehir Hastanesinde tedavi altında. Konuğumuz olan hastaya geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)