Mardin'deki kayyım yönetimden 10 milyon TL'ye park onarım ihalesi

Mardin’de kayyım yönetiminin, Karayolları Parkı’nın onarımını 9,6 milyon TL'ye ihale ettiği, bu rakamın iş tanımı tabelasında yer almadığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayyım yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Parkı’nın onarımını 9 milyon 684 bin liraya ihale etti. İhale bedeli işin tanımının yapıldığı tabelada gizlendi.

Mezopotamya Haber Ajansı'ndan Ahmet Kanbal'ın haberine göre, İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın kayyım olarak atandığı Mardin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Artuklu ilçe merkezinde bulunan Karayolları Parkı’nın onarımına başladı. Belediyenin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetiminde olduğu dönem, parkta yapılan havuzu kaldıran kayyım, parkın zeminine döşenen andezit taşları da tamamen kaldırdı. Kepçeyle taşlar yerinden parçalanarak kaldırılırken, kısa süre içinde zemine yeniden andezit taşı döşenmeye başlandı. Devam eden projede havuz kaldırılırken, benzer taşların yeniden döşendiği görüldü.

BEDELİ GİZLENDİ

Yapılan işe dair tanımın yapıldığı tabelada, işin adı, işi alan firma ve diğer bilgiler sıralanırken, işin bedeline yer verilmedi. Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yayınlanan sonuç ilanı ile söz konusu onarımın 9 milyon 680 bin 284 TL’ye ihale edildiği ortaya çıktı. Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne Mahmut Demirtaş’ın kayyım olarak atanmasından bu yana iş tanımının yapıldığı tabelalarda bedelin gizlenmesinin olası tepkilerden kaynaklı olduğu belirtiliyor.

Kamu ihalelerinde 3 teklif sunulması şartına aykırı şekilde yapıldığı belirtilen ihaleye, 2 firmanın teklif verdiği ve ihalenin bu şekilde sonuçlandırıldığı görüldü. Batman merkezli Hasan Aslan, Aslanpir İnşaat Mühendislik, Nakliyat, Turizm, Sanayi, Ticaret Limited Şirketi ve Tağaç Ağaç, Sanayi, Ticaret Anonim Şirketi İş Ortaklığı’na verilen iş Cebrail Aslan’ın, Daire Başkanvekili olarak atandığı 'şaibeli ihaleler ve projeler ile anılan' Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde yapıldı.

Önceki kayyım döneminde milyonlarca lira harcanarak yapılan ancak çürümeye bırakılan dikey bahçenin yıkılarak yerine açılışı yapılmadan dökülmeye başlayan “Mini Mardin Projesi” de aynı Daire Başkanlığı tarafından 7,5 milyon TL'ye ihale edilmişti. (HABER MERKEZİ)