Maradona'nın ölümünde suçlanan 8 sağlıkçı mahkemeye çıkacak

Arjantin'de 8 sağlık çalışanı, Maradona'nın ölümünde ihmalleri olduğu şüphesiyle "taksirle ölüme neden olmak" suçundan yargılanacak. Sağlıkçılar 8 ile 25 yıl arasında hapis cezası alabilirler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arjantinli futbol efsanesi Diego Armando Maradona'nın Kasım 2020'de 60 yaşında kalp krizinden ölümüyle ilgili "taksirle ölüme neden olmak" ile suçlanan sekiz sağlık çalışanının mahkemeye çıkarılacağı açıklandı. Maradona, ölümünden birkaç gün önce bir beyin ameliyatı geçirmişti.

Artı Gerçek'in aktardığına göre yasal süreç, Maradona'nın iki kızının şikayeti üzerine başlatılmıştı. Maradona'nın ölümünde ihmal ile cinayete yol açmakla suçlanan sekiz kişi beyin cerrahı Leopoldo Luque ve psikiyatrist Agustina Cosachov ile Maradona'nın tıbbi ekibindeki psikolog Carlos Díaz, doktorlar Nancy Forlini ve Pedro Di Spagna, hemşirelik koordinatörü Mariano Perroni ve hemşireler Ricardo Almirón ve Dahiana Madrid yer alıyor.

Arjantinli televizyon kanalı TN'nin haberine göre, Buenos Aires kenti yakınlarındaki San Isidro kasabasındaki mahkeme savunma tarafının daha düşük bir ceza için yaptığı itirazları reddetti ve savcıların Maradona'nın tedavisinde "pervasız ve verimsiz çalıştığı" suçlamasının yer aldığı iddianameyi onayladı. Arjantin medyasındaki haberlere göre, yargı sürecinin gelecek yıla kadar başlaması pek olası değil. Sanıklar suçlu bulunursa sekiz ile 25 yıl arasında değişen hapis cezalarıyla karşı karşıya kalabilirler.

1986'da Arjantin'e ikinci Dünya Kupası'nı kazandıran Maradona, Barcelona, Napoli ve Boca Juniors gibi takımların formalarını giymişti. (HABER MERKEZİ)