Mansur Yavaş'tan Melih Gökçek'e: Ruh sağlığı bozuk

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisine “çapsız” diyen eski belediye başkanı Melih Gökçek'e “Psikolojisi veya ruh sağlığı oldukça bozuk, sürekli tweet atıyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski belediye başkanı Melih Gökçek'in kendisine yönelik sosyal medya paylaşımları için “Psikolojisi veya ruh sağlığı oldukça bozuk, sürekli tweet atıyor 'çapsız' diye. Ben muhatap almıyorum. Niye görevden alındığı belli değil, kendisi de izah edemiyor” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, KRT TV'de yayınlanan “Şimdiki Zaman” programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eski belediye başkanı Melih Gökçek'in kendisine yönelik “çapsız” ifadesi için şikayetçi olduğunu ve takipsizlik kararı verildiğini anlatan Yavaş, AK Partili bir belediye başkanının aynı ifade nedeniyle yaptığı şikayet üzerine aynı savcının dava açtığını aktardı.

Gökçek için “psikolojisi veya ruh sağlığı oldukça bozuk” diyen Yavaş şunları söyledi:

NİYE GÖREVDEN ALINDIĞI BELLİ DEĞİL: Benimle ilgili eski belediye başkanı sürekli olarak, psikolojisi veya ruh sağlığı oldukça bozuk, sürekli tweet atıyor "çapsız" diye. Ben muhatap almıyorum. Niye görevden alındığı belli değil, kendisi de izah edemiyor. Ama belli ki bir sebebi var.

HİZMETLERDE AKSAMA OLMADIĞI İÇİN ŞAHSIMA KASTEDİYOR: Şimdi baktı ki belediyede hizmetlerinde bir aksama yok, tıkır tıkır belediyeler çalışıyor, sürekli olarak her işlemden sonra "çapsız şöyle, çapsız böyle", benim şahsıma kastediyor.

SAVCILIK TAKİPSİZLİK KARARI VERİNCE DEVAM ETTİ: Gidiyorum savcılığa şikayet ediyorum. 2020'de bir savcı takipsizlik kararı veriyor. Diyor ki Avrupa İnsan Hakları Mahkmesi kararları gereğince siyasetçi buna katlanmalıdır. O da devam ediyor, "çapsız, çapsız, çapsız" diye sürdürüyor.

AK PARTİLİ BAŞKAN ŞİKAYETÇİ OLUNCA DAVA AÇILDI: Herhangi bir şahıs AK Partili belediye başkanına "çapsız" diyor, aynı savcı hemen dava açıyor. Ben hukukçuyum, hukukla oynamasınlar. Neyse kanun onu uygulasınlar. Biz farklı bir muamele falan istemiyoruz.

'CUMHURBAŞKANI ADAYI MISINIZ?' SORUSUNA YANIT

Program sırasında gazeteci Uğur Dündar, Yavaş'a "Sizinle ilgili her paylaşımımda 'işte benim Cumhurbaşkanı adayım' yorumu yapılıyor. Acaba siz cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünür müsünüz?" diye sordu.

Yavaş, "Önce bu dönemimizi güzel geçirelim. Bu dönemde yapılan işlerin sokakta karşılığının güzel alınması gibi mutluluk verici bir şey yok" dedi.

Yavaş'ın sözleri üzerine gazeteci Barış Yarkadaş "2023'te Belediye Başkanı aday değil misiniz? Cumhurbaşkanı adayı değilim dediniz ben öyle anladım" diye yanıt verdi. 

"Bir iş yaparken başka işe odaklanırsanız başarılı olamazsınız" diyen Yavaş, yoğun ısrarlar karşısında "Gaybı Allah bilir diyeceğim, anlam çıkaracaksınız." diyerek güldü. Uğur Dündar ise "İnsan geleceği bilemez ama kendisini geleceği taşıyan yolda nasıl iz bırakacağını bilir." dedi.

Bunun üzerine Mansur Yavaş "Popüler olmak, hemen bir makama yakıştırılmak için yeterli değil. Toplumda beğenisi çok daha yüksek insanlar var, onların da aday olması lazım o zaman. Bunu değerlendirmek için Ankaralılar ve Türkiye yaptığım tüm işler tam olarak tartmalı, gerisini Allah bilir." yorumunu yaptı. (HABER MERKEZİ)