‘Mansur Yavaş’ın yaptıklarını görüyoruz’

Genel seçimlerin önemli başlıklarından olan Z Kuşağı, siyasiler için ne düşünüyor? 18 yaşındaki Yusuf, "Mansur Yavaş'ın yaptıklarını görüyoruz" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2023’te gerçekleşmesi beklenen genel seçimlere aylar kaldı. Hem iktidar hem de muhalefet partileri alanlarda boy göstermeye başladı. Yaşanan ekonomik krizin en etkili tercih sebebi olacağı düşünülen seçimlerde belirleyici faktörlerden biri de Z Kuşağı olacak. Hayatlarında ilk kez oy kullanacak olan bu kuşakla güncel ekonomik ve politik meselelere dair yaptığımız haber dizimizin üçüncü konuğu 18 yaşındaki Yusuf oldu. Yusuf, “Toner dolumunda çalışıyorum ama hayalim kaykaycı olmak” diyor.

‘ÖZGÜRLÜK, EĞLENCE VE KAYKAY…’

Genel olarak kendini mutlu edebildiğini ve bunu kaykay kaymaya borçlu olduğunu söyleyen Yusuf, yaz boyunca toner dolum ve tamiri yapan bir firmada çalıştı. Yusuf, kaykayı bir yaşam biçimi haline getirmek istediğini vurguluyor ve kendi kuşağının hayallerini, yaşama bakışını şu sözlerle anlatıyor:

“Z Kuşağı özgür ruhlu, kimseye bağımlı olmak istemeyen insanlardan oluşuyor. Bizim kuşak eğlence istiyor. 17 yaşına geldim kaykaya başladım ve hiç bırakmak istemiyorum fakat Türkiye’de hobilerinizden para kazanamıyorsunuz. Kaykaydan para kazansam daha kolay devam ettirebilirdim. Hafta içi her gün saat 16.00’da işten çıkıyorum ve yorgun oluyorum, yaptığım iş kolay değil; ağır makineler taşıyoruz ve halim kalmıyor, ancak hafta sonu vakit ayırabiliyorum.”

‘TONER PİS BİR TOZ…’

Yusuf, genç yaşında girdiği çalışma hayatında iş kazasıyla da karşı karşıya: “Toner çok pis bir toz, uzun vadede kanser yapıyor. Maalesef buna maruz kalıyoruz. Bulunduğumuz ortamı sürekli temiz tutmaya çalışıyoruz ama çok havasız olduğu için yeterli olmuyor.”

Hayatında ilk kez oy kullanacak olan Yusuf, politik atmosferle ilgili şunları söylüyor:

“Mevcut siyasal yapı aile apartmanı gibi… Ekonomi bakanı damadı oluyor, öbür tarafa yeğenini atıyor. Aynı şey belediyelerde, muhalefette de var.

Para, en büyük olayları… Mesela herkesin dilinde 128 milyar dolar var. 400-500 senede bitiremeyeceğiniz bir parayı nasıl kaybettiniz?

Türkiye’de kutuplaşma var. AK Partililer, Erdoğan’a tapıyor.. CHP’liler Atatürk'ü putlaştırıyor. İnsanlar başka partiye oy verdiğinde dinlerinin elden gideceğini düşünüyor.”

Ekonomik krizin kaykay sporunda kullanılan ekipmanları da etkilediğini söyleyen Yusuf yaşanan krizle ilgili şunları aktarıyor:

“Geçen sene 400 liraya aldığım tahta şu an 1800 lira. En büyük olay bu benim için. Kriz, sosyal hayatımı yaşanmaz bir noktaya getirdi.”

‘MUHALEFETTE İYİ İNSANLAR VAR…’

Muhalefetin icraatlarını ve siyasal tavrını değerlendiren Yusuf, şunları aktarıyor:

“Muhalefette iyi insanlar var. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yaptıklarını görüyoruz. Çiftçiye destek veriyor. En önemlisi de bu: Çiftçiye destek olmadıktan sonra ülke hiçbir şekilde kalkınamaz, her şeyi pahalıya alırız.

Siyasilerin Z Kuşağını tanımadığını söyleyen Yusuf, son olarak şunları söylüyor:

“Seçim zamanı bir video vardı; rap söyleniyordu. Z Kuşağı yalnızca rap müzik değil. Benim sevdiğim şarkıyla beni tanıyamazsın. Ben senden maddi-manevi destek beklerim. Her şeyin başı ekmek…”