Mansur Yavaş: Şimdi seçilen belediye başkanları inşallah aynı hatayı yapmaz

Ankara'daki tüm ilçe belediye başkanlarıyla birlikte çalışmak istediğini söyleyen Mansur Yavaş, "Bu teklifi reddedenler siyasetin çöplüğüne gitti. Şimdi seçilenler inşallah aynı hatayı yapmaz" dedi.

Fotoğraf: ANKA Haber Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Mart yerel seçiminde, resmi olmayan sonuçlara göre, CHP'nin yeniden aday gösterdiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 60,44 oy oranıyla yeniden seçildi. 

AK Parti adayı Turgut Altınok yüzde 31,68, Yeniden Refah Partisi adayı Suat Kılıç yüzde 3,13, Zafer Partisi adayı Hüseyin Bartu Soral yüzde 1,51, İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım yüzde 0,91 oy aldı.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, Mansur Yavaş, Büyük Ankara Toptancı Hali'nde düzenlenen iftarda esnafla bir araya geldi. Burada konuşan Yavaş, kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

"Bir seçim geçirdik ama maalesef her zamanki gibi son iki güne girerken hizmetleriyle veya vaatleriyle konuşamayanlar çirkin pankartlarla konuşmaya çalıştılar" diyen Yavaş, "Ama seçim sonucu gösteriyor ki bunların hiçbir faydası yok ve zaten vatandaşımız da buna tepki gösteriyor. Sonuç olarak Ankara halkı, 5 yıllık hizmetimizin karşılığını onayladı" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş, seçimden önceki açıklamalarında, AK Partili ilçe belediye başkanlarına birlikte çalışmak istediğini söylediğini fakat teklifinin karşılık bulmadığını belirtmişti. 

Konuşmasında bu teklifi yeni dönemde de yapacağını dile getiren Yavaş, "Seçilen 8 belediye başkanı ve 1 bağımsız belediye başkanına mecliste sayımız çok olsa da, 'Gelin, uzattığımız eli tutun, sizin kazandığınız belediyelerden halk bize az oy vermiş olabilir ama sonuç itibarıyla onların derdini hep beraber çözelim, hiç problem değil. El ele tutuşalım ve Ankara'nın tamamına birlikte hizmet edelim' diye teklif götüreceğim. Bu teklifi reddedenler şu anda siyasetin çöplüğüne gitti, hemen hemen hepsi gitti. Şimdi seçilen belediye başkanları inşallah aynı hatayı yapmazlar, elimizden tutarlar, 16 belediye başkanıyla Ankara'ya gerektiği gibi birlikte hizmet etme şansını buluruz" dedi.

(HABER MERKEZİ)