Mansur Yavaş: Belli ki bir şey planlıyorlar

Mansur Yavaş, Bursa ve Ankara'da bilgileri dışında basılan ve kendi görsellerinin yer aldığı bayraklarla ilgili "Her seçim provokasyon yapılmasına alıştık artık. Belli ki bir şeyler planlanıyor" dedi.

Mansur Yavaş, Çamlıdere ve Kızılcahamam ziyaretlerinden sonra eşi Nursen Yavaş ile Kızılay'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla karanfil dağıttı. (Fotoğraf: DHA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çamlıdere ilçesinde seçim koordinasyon merkezi açılışına katıldı. Yavaş'a, CHP'nin Çamlıdere Belediye Başkan Adayı Mehmet Cengiz eşlik etti.

DHA'nın haberine göre, açılıştaki konuşmasında 5 yıl boyunca farklı bir belediyecilik yaptıklarını belirten Mansur Yavaş, "Biz seçilmeden önce de ama 'Şu gelirse şu olur, bu gelirse böyle olur' dediler. Çünkü eski sistemi aynen devam ettirmek istiyorlardı. Dün AK Partili bir Belediye Meclis Üyesi veda konuşmasına 'İmar rantlarıyla ilgili çok şükür bu dönem bir şey olmamıştır' diyerek hepimize teşekkür etti. Dolayısıyla dürüst, namuslu bir şekilde yönetilebileceğini gösterdik" ifadelerini kullandı. 

'HARCAMALARI KURUŞU KURUŞUNA GÖRÜYORSUNUZ'

"Eskisi gibi rantların dönmesi için sürekli karalamalar yaptılar" diyen Yavaş, "2019'da hatırlıyorsunuz. 'İşçileri atacaklar, yardımları kesecekler, sayaçları PKK'lılar okuyacak' falan dediler. Neden yaptılar bunları? İcraatlarıyla ön plana çıksalar, diyeceğim bir şey yok. Sadece koltuklarını kaybetmemek için" şeklinde konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetiminden memnuniyet oranının yüzde 70 civarında olduğunu söyleyen Mansur Yavaş, "Allah nasip ederse sizlerin desteği ile yüzde 60'ın üzerinde rekor bir oyla seçiliyoruz. Dolayısıyla Ankara yönetimi değiştirmekle güzel yapmış değil mi? Hiçbir zaman, 'Ben akıllıyım' tavrına girmedim. Herkesin aklına ihtiyaç duyuyoruz, ortak bir akılda buluşuyoruz. 4 binin üzerinde ihaleyi canlı yayınladık. Meclis toplantılarını canlı yayınladık; ayrıca yaptığımız harcamaları kuruşu kuruşuna web sayfamızda görüyorsunuz" dedi.

'ÇAMLIDERE BARAJI'NDAN BURAYA HAT VERECEĞİZ'

Çamlıdere'ye itfaiye hizmet binası yaptıklarını dile getiren Yavaş, "43 köye ücretsiz internet, 12 adet yangın söndürme tankeri... 13 mahallede asbestli su boruları yenilendi. 177 bin metre yeni içme suyu hattı açıldı. Yıllardır su sorunu olan mahallelerde su sorununu çözdük. Bunları daha önce niye yapmadılar peki? Benim önceliğim; kanalizasyonu açık, suyu akmayan köy kalmayacak. Eğer bir köyde kanalizasyon açıktan akıyor ve onun yanında çocuklar oynayıp da hasta olması tehlikesi varsa, orada nereye ne oy çıktığının ne önemi var? Vicdansız olmak lazım, 'Buradan bana oy çıkmadı, yapmam' demek için. Bir müjdem daha var. Çamlıdere Barajı'ndan sizler su alamıyorsunuz. Çamlıdere Barajı'ndan, Beypazarı tarafından buraya da hat vermek suretiyle projeye dahil ediyoruz" diye konuştu.

'BU SAATTEN SONRA SÖKMEZ ARTIK BUNLAR'

Açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mansur Yavaş, Bursa ve Ankara'da bilgileri dışında basılan kendi görsellerinin yer aldığı bayraklarla ilgili, "Biz bastırmadığımıza göre bir başkası neden yüklü miktarda afişi, bezi, bayrağı bastırır, bilmiyorum. Haber aldık bunu da özellikle duyurduk. Biz her seçim provokasyon yapılmasına alıştık artık. Belli ki bir şeyler planlanıyor. Ortaya çıkınca inşallah sizlerle paylaşırız. Bizim olmayacağımız yerlerde sanki bunları asacak veya üzerine bir şey yazacaklar. Bilmiyorum, olunca görürüz ama bu saatten sonra sökmez artık bunlar" dedi. 

(HABER MERKEZİ)