Manchester City bu sezon üçüncü kupasını kaldırdı

Manchester City, Şampiyonlar Ligi'yle birlikte bu sezon üçüncü kupası kazandı. Pep Guardiola, bir sezonda üç şampiyonluk başarısını iki kez sağlayan ilk teknik adam olarak tarihe geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atatürk Olimpiyat Stadı'nın ikinci kez ev sahipliği yaptığı UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde, İtalyan takımı Inter'i 1-0 mağlup eden İngiltere temsilcisi Manchester City, kupasını kaldırdı.

Futbolcular ve teknik direktör Pep Guardiola'nın madalyalarını almasının ardından kupa, takım kaptanı İlkay Gündoğan'ın ellerinde yükseldi.

İngiltere Premier Lig ve Federasyon Kupası'nda da şampiyon olan Manchester City, "Devler Ligi"ni de kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.

Manchester United, efsane teknik direktörü Alex Ferguson'la, 1999 yılında Premier Lig, Federasyon Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak, İngiliz futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirmişti. Manchester City de ezeli rakibinin ardından bu başarıyı yakalayan ikinci İngiliz takımı oldu.

GUARDİOLA TARİHE GEÇTİ

AA'nın haberine göre, Manchester City ile üç kupayı da kazanan 52 yaşındaki Pep Guardiola, bunu iki kez başaran ilk teknik adam olarak tarihe geçti.

Guardiola, Barcelona'yı çalıştırdığı 2009 yılında La Liga, İspanya Kral Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olarak "üçleme" yapmıştı.

Avrupa futbolunu o dönemde domine eden Katalan temsilcisi, üç kupanın yanı sıra İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı da müzesine götürmüştü.

Guardiola, Manchester City'le 7 yıllık dönemde 21 yerel kupanın 11'ini de kazandı.

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, kariyerinde üçüncü kez Şampiyonlar Ligi kupası sevinci yaşadı. Deneyimli teknik adam, Barcelona'yı çalıştırdığı dönemde 2008-2009 ve 2010-2011 sezonlarında Avrupa'nın 1 numaralı kupasında şampiyonluğa uzanmıştı. (HABER MERKEZİ)