Maltepe'de yüzlerce ağaç kesildi: Herkes sorumluluğu başkasına atıyor 

İstanbul'un göbeğinde, Zümrütevler’deki ormanlık alanı 29 yıllığına kiralayan işletmenin yüzlerce ağacı kestiği öne sürüldü. Tepki gösteren mahalleli: Denetim yok. Herkes sorumluluğu birbirine atıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’un Maltepe ilçesine bağlı Zümrütevler Mahallesi’ndeki ormanlık alanda yüzlerce ağaç kesildi. Bölgede kesilen ağaçları görüntüleyen bir vatandaş, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yetkisindeki alanın özel bir işletmeye 29 yıllığına kiralandığını ve firmanın da çeşitli tesisler yapmak için ağaçları kestiğini öne sürdü.

ANKA'nın haberine göre Zümrütevler'de yaşayan vatandaş birçok kuruma başvurdukların ancak hiçbir çözüm bulamadıklarını anlattı: “Kartal Orman Müdürlüğü’ne başvurduk, ‘Burası Kanlıca’ya bağlı’ diyor. Orayı arıyoruz, planlı kesim olduğunu söylüyor. ‘İşletme yapıyor’ deyince, ‘Bilgimiz yok, bir bakarız’ diyor. İlçe belediyesi herhangi bir denetim yapmıyor. Herkes yetki ve sorumluluğu birbirine atıyor...”

‘ÖZEL MÜLK’ DİYEREK İZİN VERMEDİLER'

Ormanlık alanda 2-3 işletmenin olduğuna dikkat çeken mahalleli, yetkinin kime verildiğini, kesimi hangi şirketin yaptığını bilmediğini, son 15 gündür ağaç kesimlerinin sıklaştığının ifade etti. Bölgede yaşayanlar kesimlere tepki gösterip alana girmek istediğinde “Burası özel mülk” denilerek izin verilmediğini söyleyen vatandaş, “Bunun üzerine mahalle sakinleri de olayı protesto ettiler ve sonuç alana kadar bu eylemlere devam edecekler” dedi. (HABER MERKEZİ)