Malatya’da depremzedeler çadırdan çıkarıldı

Malatya’da 100 ve 250 yataklı çadırlarda kalan depremzedeler, Battalgazi Belediyesi tarafından çadırdan çıkarıldı. Nereye gideceklerini, ne yapacaklarını bilmeyen depremzedeler duruma tepkili.

Google Haberlere Abone ol

Didem Barut

MALATYA – Malatya’da toplu çadırda kalan depremzedeler, dün Battalgazi Belediye çalışanları tarafından çadırlardan çıkarıldı.

Ankara Ticaret Odası'nın Malatya'da kurduğu 250 yataklı çadırdan sonra Battalgazi Belediyesi tarafından İnönü Caddesi’ne kurulan 100 yataklı çadır da boşaltıldı.

Çadırlarda kalan depremzedelerin eşyaları dışarı çıkarıldı. 

‘YAĞMURDA ÇAMURDA SOKAĞA ATILDIK’

Battalgazi Belediyesi çadırında kalan ama bir anda eşyaları ile çıkması istenen bir depremzede, “Belediye çalışanları gelip ‘burayı hemen boşaltın, çevik kuvvet kullanacak’ dedi. Depremzede, “Kadınlar, çocuklar, herkes sefil oldu. İnsanların evleri yıkılmış, yeri yurdu yok. İnsanlar zorla kafalarını sokacak çadır buldular, oradan da kovuldular. Yağmurda, çamurda sokağa atıldılar. Eşyalar çöp poşeti gibi yağmur altında pikaplara atıldı, ‘Alın götürün’ dendi. ‘Götürecek yer yok’ dedik ama dinletemedik. Çevik kuvvet falan da gelmedi çadıra, çadır öylece bomboş duruyor” dedi.

‘BOŞ ÇADIRA ALINMIYORUZ, SOKAKTA YATIYORUZ’

Yetkililerin, biraz ileride bulunan ‘Gülsen-Asım Solmaz’ adına kurulan çadıra yönlendirdiğini anlatan depremzede ancak o çadıra da alınmadıklarını söyledi: “Bizlere hayırseverlerin kurduğu 300 yataklı çadıra gitmemiz söylendi. Hepimiz oraya gittik. Ama oraya da bizi almadılar. Bomboş olan çadırın kapısında oturan şahıslar bizi içeriye sokmadı. Nedenini söylemiyorlar ama çadır orada bomboş duruyor. Yağmurda, çamurda yollarda kaldık. Çadır boş bekliyor. Neden kuruldu o zaman bu çadır? Üstelik bütün bunlar yetmezmiş gibi bize gelen yardım paketlerini evlerinde kalan ve ihtiyacı olmayanlar gelip alıyor, arabalarına yükleyip götürüyor. Kimse de buna ‘dur’ demiyor. Kimseye sesimizi duyuramıyoruz.”

 

Etiketler Malatya deprem çadır