Malatya'da deprem: Parklar doldu, fırın ve ATM'lerde kuyruklar oluştu

3 dakika arayla iki büyük deprem yaşanan Malatya’da halk sokağa döküldü. Fırın, ATM ve benzinliklerde uzun kuyruklar oluştu.

Google Haberlere Abone ol

Didem Barut

MALATYA - AFAD verilerine göre merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5.2 şiddetindeki depremin korkusunu yaşayan Malatyalılar üç dakika sonra 4.7 şiddetindeki depremle sarsıldı.

Büyük korku yaşayan Malatyalılar soluğu sokaklarda ve parklarda aldı. Soğuk havanın etkisiyle de araçlarında bekleyenler caddelerde trafik yoğunluğu oluşturdu.

Benzin istasyonları, ekmek fırınları ve banka ATM’leri önünde kuyruklar oluştu. Halk ağır hasarlı binaların yanında durmamaları konusunda yetkililer tarafından uyarıldı. Yaşanılan korku nedeniyle evlerine girmek istemediklerini söyleyen Malatyalılar geceyi arabalarda, camilerde ve muhtar evlerinde geçireceklerini söylediler.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla semt konaklarının gece boyunca açık olacağını belirtti.

Gürkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, Büyükşehir Belediyemiz; Yaşam Merkezi, Nikah Sarayı, Dede Korkut, Hürriyet Cafe, Maşti ve Semt Konaklarımız açık olacaktır, aynı zamanda tüm otobüsler ücretsiz hizmet verecektir.

Açık olan Semt Konaklarımız;

Kernek Külliyesi
Özalper Semt Konağı
Salköprü Semt Konağı
Çarmuzu Semt Konağı
Melekbaba Semt Konağı
Yeşiltepe Semt konağı
Kiltepe Eğitim Merkezi
Tandoğan Eğitim Merkezi
Battalgazi Eğitim Merkezi
Şehit Engin Tilbaç Eğitim Merkezi
Şehit Ahmet Kocabay Eğitim Merkezi
Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezi
Şehit Ramazan Sarıkaya Eğitim Merkezi
Tecde Eğitim Merkezi
Tüm hemşerilerimize duyurulur.”

 

Etiketler Malatya deprem