Malatya'da 5,3 büyüklüğünde deprem: 23 kişi yaralandı

Malatya'da 5,3 büyüklüğünde deprem yaşandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, ağır hasarlı iki bina ile metruk bir binanın çöktüğünü açıkladı. İki ilde 23 kişi düşme ve yüksekten atlama sonucu yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48'de deprem yaşandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 5,3 büyüklüğündeki depremin, yerin 7 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5,2, derinliğini 5 kilometre olarak açıkladı.

Deprem Maraş, Adıyaman, Urfa ve Antep'te de hissedildi. Sarsıntının ardından çok sayıda kişi sokaklara çıktı.

Çavuşoğlu Mahallesi'nde, Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören iki binanın yıkıldığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı'na açıklama yapan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, "Şu ana kadar Battalgazi ilçesindeki 1 metruk binada yıkım oldu. Sokaktan geçen 1 çocuğun ayağı kırıldı ve hastaneye intikal ettirildi. Birkaç tane de balkondan atlama vakası mevcut" dedi.

DHA'nın haberine göre, Tunceli AFAD İl Müdürlüğü ve Munzur Arama Kurtarma Derneği'nden (MUDAK) oluşan 30 kişilik ekip deprem bölgesine doğru hareket etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İlk belirlemelere göre 1 metruk bina yıkılmış ve 2 Ağır hasarlı bina yan yatmıştır. An itibari ile can kaybımız yoktur. Korku, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 22 vatandaşlarımız hafif yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi her türlü afetlerden korusun" ifadelerini kullandı. 

Yerlikaya, tarama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Malatya'da 22 kişinin, Adıyaman'da da 1 kişinin yaralandığı açıkladı.

Koca, "Malatya’da 22, Adıyaman’da 1 kişi olmak üzere 23 vatandaşımız düşme veya yüksekten atlama sonucu yaralanmıştır. Depremden etkilenen bölge için Malatya’dan 14 Ambulans ve 3 UMKE Timi, Adıyaman’dan 3 UMKE Timi, Kahramanmaraş’tan 2 Ambulans ve 1 UMKE Timi, Diyarbakır’dan 5 Ambulans olmak üzere, toplam 21 Ambulans ve 7 UMKE Timi görevlendirmesi yapılmıştır. Hastalarımızın tedavileri devam etmektedir. Halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Malatya Deprem