Mahmur'da Peşmerge ve Irak askerleri arasında çatışma

Mahmur'da Irak askerleri ve Peşmerge arasında çıkan çatışmada en az üç kişi hayatını kaybetti. IKBY ve Irak olayın araştırılacağını açıkladı.

Fotoğraf: Temsili
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak askerleri ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri arasında Mahmur'da 22 Ekim Pazar günü çatışma çıktı. 

Anadolu Ajansı'nın Irak haber ajansı INA'dan aktardığına göre, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es Sudani'nin Askeri Sözcüsü General Yahya Resul, konuya ilişkin açıklamasında, çatışmada üç kişinin hayatını kaybettiğini ve iki taraftan toplamda yedi kişinin yaralandığını bildirdi. Açıklamada, Başbakan Sudani'nin olayın araştırılması için üst düzey bir komite kurulması talimatını verdiği bilgisi de paylaşıldı.

Reuters haber ajansı ise güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, iki Irak askeri ve iki Peşmerge'nin yaşamını yitirdiğini, altı Irak askeri ile beş Peşmerge'nin yaralandığını aktardı. 

IKBY: ŞEFFAF BİR ARAŞTIRMA YAPILMASI KARARLAŞTIRILDI

IKBY'nin başkenti Erbil merkezli Rûdaw haber sitesi, geçen hafta, IKBY'de bulunan Mahmur ilçesine bağlı Karaçok Dağı'nda PKK'nin dört askeri noktayı Irak ordusuna devrettiğini duyurmuştu. Reuters haber ajansına konuşan kaynaklar, IKBY'deki iktidar partisi Kürdistan Demokratik Partisi'nden (KDP) Peşmerge güçlerinin Mahmur'daki söz konusu noktaları geri almaya çalışırken taraflar arasında çatışma çıktığını yazdı.

Rûdaw'ın haberine göre, Peşmerge Genelkurmay Başkanlığı da Mahmur'daki çatışmaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, iki taraf arasında 'üzücü' bir çatışma yaşandığı ve her iki taraftan da kayıpların olduğu ifade edildi.

"Irak'ın tamamına güvenlik ve istikrar getirecek köklü ve kalıcı bir çözüm için federal hükümetle birlikte çalışma taahhüdümüzü yineliyoruz” denilen açıklamada, olay hakkında şeffaf bir araştırma yapılmasının kararlaştırıldığı kaydedildi. (DIŞ HABERLER)