Mahkeme tedbir koydu: Galatasaray'da seçim iptal

İstinaf Mahkemesi, Galatasaray'da yarın yapılması planlanan seçime tedbir kararı koydu. Başkan adaylarından Metin Öztürk, davayı açanlara "Yazıklar olsun kalıbınıza" diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray'da yarın yapılması planlanan olağanüstü seçimli genel kurulla ilgili İstinaf Mahkemesi, tedbir kararı koydurdu. Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun başkan adayı olduğu seçim iptal edildi.

'YAZIKLAR OLSUN'

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Metin Öztürk "Mahkeme mahkeme koşup, bitmeyen bir ahlaksızlıkla Galatasaray'ın geleceği ile oynayanları ve arkasındakileri biliyoruz. Yazıklar olsun kalıbınıza" ifadelerini kullandı.

Öztürk, "Ortada hukuksuz bir durum var. Top ortada dönüyor ve bu bizi rahatsız ediyor. Bizi rahatsız eden, şeffaf olmayan bir süreç var. İstiyoruz ki Burak Elmas bu konuyu netleştirsin. Burak Elmas, istifa etmeyeceğini kesin ve net bir dille söyledi" dedi.

'GALATASARAY'IN DEMOKRASİSİNE MÜDAHALE EDİLDİ'

Eşref Hamamcıoğlu ise, "Galatasaray'ın demokrasisine müdahale edilmiştir. Galatasaray'ın fabrika ayarlarına dönmesi esastır. Bu seçimin ertelenmiş olması bir hazırlık olduğunu gösteriyor. Tahminim bir üçüncü adayın çıkacağı yönünde. Burak Elmas bize 21-28 Mayıs için olmaz demedi. Bunu değerlendirecek. Eminim ki başkan bugün seçim tarihi açıklayacak. Bu kaos bitecek. 21-28 Mayıs tarihlerinde seçimin yapılması kararının şartsız, şurtsuz, şerhsiz yapılması gerekmektedir" dedi.

'OLAĞANÜSTÜ DİVAN KURULU TOPLANTISI YAPILACAK'

Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Yarın saat 11:00'de Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda seçim genel kurulu sürecinde gelişen hukuki durumu değerlendirmek üzere Olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı yapılacaktır" denildi. 

Başkan Burak Elmas'ın düzenleyeceği toplantı saati ise saat 17.00'ye alındı.

'HUKUKA AYKIRI'

Galatasaray Eski Başkan Yardımcısı Yusuf Günay yaptığı paylaşımla "İstinaf Mahkemesi'nin yarın yapılacak olan seçimi durduran tedbir kararı hem esas, hem de usul yönünden açıkça hukuka aykırıdır." ifadelerini kullandı.

'GALATASARAY BU SEÇİMİ YAPMALI'

Galatasaray Divan Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Ziyal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gelinen noktadan sonra Galatasaray seçimi herhangi bir şekilde iptal olur ve ötelenir ise, bu süreç camiayı çok yorar!" demişti.

Ziyal, sözlerinin devamında şunları yazdı: "Galatasaray Camiası, tüm bileşenleri ile, 48 saatten az süre kalmış iken, seçim sürecinde değişiklik yapılması ile oluşabilecek çok faktörlü hasarı, kamuoyuna ve yetkililere her mecra ve sosyal enstrümanı kullanarak anlatmalı… Galatasaray bu seçimi yapmalı!"

 

NE OLMUŞTU?

10. Asliye Mahkemesi, Galatasaray’ın 26 Mart’ta yapılan mali genel kurulun iptali ve 30 Nisan'da gerçekleşecek seçim için ihtiyati tedbir kararı vermişti.

Valilik, 26 Mart'da düzenlenen olağan mali genel kurulda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle dava açmış ve 10. Asliye Mahkemesi, 30 Nisan 2022'de gerçekleşmesi beklenen olağanüstü seçimli genel kurul toplantısının tedbiren durdurulmasına karar vermişti.

Davacı Fırat Develioğlu'nun, davalı Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne açtığı dernek genel kurulunun iptali istemli dava dilekçesini inceleyen İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tensip kararına varmıştı.

Daha sonra 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından görülen davada ihtiyati tedbir kararı kaldırılmış ve Galatasaray'ın seçimi gerçekleştirmesi için önünde bir engel kalmamıştı. Ancak Fırat Develioğlu'nun tedbir kararının devamı için üst mahkemeye başvurması sonrasında İstinaf Mahkemesi, tedbirin devamına karar vererek Galatasaray'daki seçim iptal etti. (HABER MERKEZİ)