Mahkeme, avukatı ısıran saldırganın cezasını az buldu

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi, haciz için gelen avukatı yanağından ısırarak yaralayan adama verilen cezayı az buldu. 2 yıl 6 aylık ceza 4 yıl 2 aya yükseltildi. Yargıtay onarsa saldırgan hapse girecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da 2018 yılında avukat Cüneyt Bülent Şeker, müvekkilinin borcuna karşılık haciz işlemi için Ömer Konuk'a gitti. Borçlunun Orhaneli ilçesi Göynükbelen Mahallesi’ndeki evine jandarma ile giden avukat 80 koyunu haczetmek istedi. Kamyon koyunları almak için geldiğince borçlu Ömer Konuk ve annesi Sevim Konuk yetkililere saldırdı.

Çıkan arbede sırasında Ömer Konuk, avukat Şeker’i yanağından ısırdı. Sevim Konuk ise gelenleri bıçakla tehdit etti. Isırılma sonucu yanağından bir parça koparılan ve hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan avukat Şeker’in şikayeti üzerine anne ile oğlu gözaltına alındı. Jandarma karakolunda ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen anne ve oğlu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

CEZA AZ BULUNDU, KARAR ONANIRSA SALDIRGAN HAPSE GİRECEK

DHA'nın aktardığına göre, Ömer Konuk ile annesi Sevim Konuk hakkında Orhaneli Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten yaralama’, ‘yargı görevi yapan kişilere görevini yaptırmamak için direnme’, ‘kamu görevlisine hakaret’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından dava açıldı. Yargılama sonunda mahkeme heyeti, Ömer Konuk’a ‘kasten yaralama’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Sevim Konuk ise ‘yargı görevi yapan kişilere görevi yaptırmamak için direnme’ suçunu bıçakla işlediği gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Avukat Cüneyt Bülent Şeker’in itirazı üzerine dosya temyize gitti. Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi'nde yeniden görülen davada mahkeme heyeti, avukatı yüzünde iz bırakacak şekilde ısıran Ömer Konuk'un cezasını artırarak, ‘Kasten adam yaralamak’ suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Anne Sevim Konuk’a verilen ceza ise 2 yıl 6 aya düşürüldü.

Avukat Şeker, kararın Yargıtay tarafından onanması halinde, tutuksuz yargılanan Ömer Konuk’un cezaevine gireceğini söyledi ve şöyle konuştu:

“4 yıldan beri tahsil edilemeyen bir alacak vardı. Müvekkilimiz borçlarını ödeyemediği için mülküne hacizler gelmişti. Bankalar tarafından çiftliğine haciz yapılmıştı. Çocuğunu evlendiremez durumdaydı. Biz de 3 defa hacze gittik. Daha önce de bir saldırıya uğramıştık. Bu sefer gittiğimizde kısmen tahsil edebildik çünkü, saldırı sebebiyle yarım kesildi iş. Daha önce yerel mahkeme 2 yıllık bir ceza vermişti. Ama istinaf mahkemesi bunu 4 yıl 2 aya çıkarttı. Bizce yeterli değil ama yine de adaletin sağlanması, adalete yaklaşılması açısından önemli bir ilerleme olarak bunu görüyorum.  Bunun büyük önemi var. Bu cezanın yatarı var çünkü. Bunun kamu güvenliği bakımından büyük önemi var. Çünkü insanların birbirine borç vermesi, vade vermesi ancak buna bağlı. Bu konuda Bursa Barosu’nun da büyük çabası oldu. Bence adaletin sağlanması açısından önemli bir ilerleme. Kamu çalışanlarına yapılan saldırı konusunda örnek teşkil edecek bir karar. Umarım bundan sonra benzer saldırılara bu karar mani olur diye düşünüyorum. Yargıtay’dan onaylanırsa beklediğimiz şekilde bir karar olmuş olacak.” (HABER MERKEZİ)