Mahkeme, avukat Balcı’nın belini kıran polise 'geleceğini etkiler' diyerek verdiği indirimli cezayı erteledi

2016'da İstanbul Adliyesi önünde avukat Zeycan Balcının belini kıran polis 2 yıl 4 ay hapse çarptırıldı. Mahkeme "geleceği üzerindeki olası etkileri” gerekçesiyle indirim yaptığı cezayı erteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Adliyesi önünde 30 Mart 2016'da basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara yönelik saldırı sırasında tekmeleriyle avukat Zeycan Balcı’nın belinin kırılmasına neden olan polis memuru Murat Akmeşe hakkında açılan davadan 14. duruşmada karar çıktı. 

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre İstanbul 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Balcı ve çok sayıda avukat ile polis Akmeşe’nin avukatı katıldı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Çanakkale, Tekirdağ, Antalya, Bursa, Ankara, İstanbul ve Diyarbakır Barosu temsilcileri de duruşmayı izledi.

CEZADA İNDİRİM

Kararını açıklayan mahkeme polis Akmeşe’ye 'yaralama'dan 1 yıl 3 ay ceza verdi. Mahkeme, polisin "kamu görevini kötüye kullandığını" ve bu nedenle cezanın yarı oranında artırılarak 1 yıl 10 ay 15 güne, 3’üncü derece kemik kırığına yol açmasından ötürü de 2 yıl 4 ay 3 güne çıkarılmasına karar verdi.

Ancak "polisin geleceği üzerindeki olası etkileri” gerekçesiyle indirime giden mahkeme 1 yıl 11 ay 12 güne indirdiği cezayı "bir daha bir daha suç işlemeyeceğine" kanaat getirerek erteledi.

Duruşmanın ardından Balcı ve beraberindeki avukatlar adliye önünde açıklama yaptı. 7 yıllın ardından davanın bittiğini söyleyen Avukat Zeycan Balcı, “Cezasızlığa yakın bir ceza çıktı” dedi. (HABER MERKEZİ)