Mahiroğlu CHP-HalkTV anlaşmasını savundu: Reklam haricini parasız verdim

Halk TV'nin patronu Mahiroğlu CHP'nin feshettiği 'reklam' anlaşmasını savundu, Eren Erdem'i hedef alarak "Suç olarak lanse ediyorsanız başka yerlerle de bu anlaşmayı yaptınız mı?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Merkezi'nin HalkTV'yle yaptığı canlı yayın anlaşmasının tek taraflı feshetmesinin ardından başlayan tartışma sürüyor. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'in "CHP'nin kurumsal kararı. Sözleşmedeki hükümlerin gerçekleşmemesi sebebiyle, Parti Sözcüsü Faik Öztrak’a uygulanan ambargo ve sansür nedeniyle tek taraflı fesih hakkımızı kullandık" açıklamalarına Halk TV cephesinden yanıt geldi. 

Gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalındaki TekeTek programına katılan Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, yaşananlara ilişkin soruları yanıtladı. 

Cafer Mahiroğlu, neden böyle bir sözleşme yapıldığına ve neden CHP tarafından tek taraflı feshedildiğine dair merak edilenleri cevapladı. Mahiroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

ANLAŞMADAN HABERİM YOKTU: Ben aldığımda da Halk TV’nin CHP ile bir anlaşması vardı. Ben bilmiyordum. ‘Parti bize her ay uydu paramızı ödüyor’ dediler. Uydu parası da o dönemde kanalın giderinin yüzde 20-25’ini karşılayabilecek bir rakamdı. Bugünkü şartlarda yüzde 1’e gelmez.

UZUN SÜRE ANLAŞMA OLMADI: Kanalı aldıktan 1-2 hafta sonra iki genel başkan yardımcısıyla bir otelde oturduk. Onların tekliflerini kabul etmedim. Üçüncü bir kişi daha vardı. Ve uzun süre Halk TV ve CHP arasında anlaşma olmadı. 

REKLAM HARİCİNİ PARASIZ VERDİM: Uzun zaman sonra tekrar masaya oturuldu. ‘Genel başkan yardımcılarının, parti sözcüsünün, grup toplantılarımızın ve reklamlarımızın verilmesini istiyoruz’ dediler. Ben reklam haricini parasız verdim. Bunları CHP’nin açıklaması lazım. Fakat bu CHP’nin değil, ergenlik yaşını aşamamış bir genel başkan yardımcısının… CHP de CHP Genel Başkanı da sansürcü olamaz. Buna ihtimal vermiyorum.

BAŞKA YERLERLE BU ANLAŞMAYI YAPTINIZ MI?: Karanlık diye tabir ettiğim, nereden geldiği belli olmayan, ergen düşüncesine sahip birisi, Atatürk’ün kurduğu partide genel başkan yardımcısı olamaz. Nereden geldiği, kime hizmet ettiği, o koltuğa nasıl oturduğu belli olmayan şahsa soruyorum: Neden iptal ettiniz? Bu anlaşmayı suç unsuru olarak lanse ediyorsanız başka yerlerle de bu anlaşmayı yaptınız mı? Yaptıysanız iptal ettiniz mi? CHP’ye sormuyorum, o şahsa soruyorum. (HABER MERKEZİ)