Mahir Çayan flaması taşıyan lise öğrencisi gözaltına alındı

Halkevleri kortejinde her yıl taşınan Mahir Çayan flaması, “terör propagandası” sayıldı. Antalya’da bu seneki 1 Mayıs kortejinde flamayı taşıyan lise öğrencisi, bugün gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - Halkevleri üyesi lise öğrencisi Kemal Selçuk Taşkelek, bu sabah 07.30’da Antalya Terörle Mücadele Dairesi (TEM) ekipleri tarafından evine düzenlenen baskında gözaltına alındı.

Antalya’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Halkevleri korteji önünde yürüyerek Mahir Çayan flaması taşıyan Kemal Selçuk Taşkelek’in, bu eylem nedeniyle gözaltına alındığı ve “terör propagandası yapmak” ile suçlandığı belirtildi. Halkevleri’nden yapılan açıklamada, Taşkelek’in gözaltı gerekçesinin, 1 Mayıs’ta taşıdığı bu flama olduğu ve gözaltı sürecinin devam ettiği yönünde bilgi verildi.

Antalya Halkevleri'nin önceki yıllardaki 1 Mayıs kortejlerinde de Mahir Çayan flaması taşınmıştı.


MERİÇ: KİTAPLARI YASAL, FLAMASI SUÇ MU?

Halkevleri her yıl 1 Mayıs kortejinde taşıdığı Mahir Çayan flamasının bu sene bir suç unsuru olarak kabul edilmesi ve “terör propagandası” kapsamına alınması sosyal medyada tepki çekti.

Halkevleri Genel Sekreteri ve MYK üyesi Kutay Meriç, “Arkadaşımız Kemal Selçuk Taşkelek, 1 Mayıs mitinginde Mahir Çayan flaması taşıdığı için gözaltına alındı. Mahir Çayan 50 yıl önce hayatını kaybetmiş sosyalist hareketin simge isimlerindendir. Kitapları yazıları hala yasal olarak basılan satılan okunan sosyalist hareketin teorisyenleri arasında sayılan bir kişidir. Mahir Çayan'ı anmak, onun fotoğrafını taşımak suç değil onurdur” dedi.