Mahfi Eğilmez: Erdoğan, Yerlikaya'yı İstanbul için hazırlıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın 'Atatürk vurgularıyla dolu' Cumhuriyet'in 100. yılı mesajını gündeme taşıyan Mahfi Eğilmez, "Erdoğan, Yerlikaya'yı İstanbul için hazırlıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

 DUVAR - 29 Ekim'de birçok tartışmaya rağmen yoğun programların yapıldığı Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamalarına ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın gündem olan açıklamasına dikkat çeken ekonomi yazarı Mahfi Eğilmez, "Kanımca Erdoğan, Yerlikaya’yı İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığına hazırlıyor" dedi.

Yerlikaya'nın mesajının "Atatürk vurgularıyla dolu" olduğuna dikkat çeken Eğilmez, "Her ikisi de bu seçimi kazanmanın yolunun Atatürk vurgusundan geçtiğini biliyor ve bunu uyguluyor" dedi.

Mahfi Eğilmez'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın Cumhuriyet’in 100. Yılı vesilesiyle yaptığı konuşmayla ilgili bir yorum ve tahmin. Sayın Yerlikaya’nın konuşmasında Atatürk vurgularıyla dolu mesajı pek çok kişi tarafından çok beğenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın içinden gelen bir kişi olarak toplumu çok iyi tanıyor ve biliyor ki İstanbul’u geri alabilmesinin yolu yalnızca kendi seçmeninden değil muhalefeti oluşturan seçmenlerin de bir bölümünden oy almaktan geçiyor. Muhalefeti oluşturan seçmenlerin, Erdoğan’a karşı en büyük itirazı Atatürk ilkelerine sahip çıkmamasıdır. O halde Erdoğan’ın İstanbul’u geri alabilmesi için seçime kadar Atatürk ilkelerini savunması gerekiyor. Zaten Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle halka seslenişinde bol bol Atatürk vurgusu yaptı. Kanımca Erdoğan, Yerlikaya’yı İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığına hazırlıyor ve her ikisi de bu seçimi kazanmanın yolunun Atatürk vurgusundan geçtiğini biliyor ve bunu uyguluyor." (HABER MERKEZİ)