Maden işçisinin öldürüldüğü Zonguldak'ta kaçak ocaklar patlatılarak kapatılıyor

Zonguldak'ta kaçak madende çalışan Vezir Muhammed Nourtani'nin, maden sahiplerince öldürülmesinin ardından bölgedeki kaçak ocaklar jandarmalar eşliğinde dinamitlerle patlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK - Zonguldak'ta Gelik Beldesi Dağbaca mevkiinde bulunan bir kaçak ocakta 50 yaşındaki Afgan Vezir Muhammed Nourtani'nin yakılarak öldürülmesinin ardından kaçak kömür ocaklarına operasyon yapıldı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı rödevanslı sahalardan sorumlu ekiplerle Jandarma Asayiş Komando timi sabah saatlerinden itibaren olayın meydana geldiği bölgede drone ile havadan görüntü alarak kaçak kömür ocaklarının bulunduğu yerleri tespit etti.

Tespit edilen yerlerde bulunan kaçak ocakları dinamit ile bombalayan TTK ekiplerinin çalışması sırasında komando timleri çevre güvenliği aldı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan edinilen bilgiye göre şu ana kadar 50’nin üzerinde kaçak maden ocağı bombalanırken, drone çekimleri yaparak tespit edilen kaçak ocakların bombalanmaya devam edileceği belirtildi.

Kaçak ocakların imhası esnasında ele geçirilen iş makineleri, kömür ve teçhizata el konulurken, kimliği tespit edilen ocak sahipleri hakkında yasal işlem yapıldı.

Ne olmuştu?

Zonguldak'ta 10 Kasım günü yol kenarındaki ormanlık alanda yanmış halde bir erkek cesedi bulunmuştu. Cesedin 3 çocuk babası Afganistanlı Vezir Muhammed Nourtani'ye ait olduğunu belirlenmişti.

Ruhsatsız işletilen bir madende hayatını kaybeden Nourtani'nin, olayın ortaya çıkmaması için maden sahibi tarafından ormanlık alana götürüldüğü ve üzerine benzin dökülerek yakıldığı ortaya çıkmıştı.

Jandarma tarafından yapılan tahkikatta olay yerindeki delillere el konulurken kaçak maden sahibinin de aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alınmıştı. 

Cinayet zanlıları ifadelerinde maden ocağında baygın buldukları Afgan madenciyi darp ederek öldürdükleri ve sonra da yaktıkları belirlenmişti. 50 yaşındaki madencinin tüm elbiselerinin de sobada yakıldığı ifadelerde yer almıştı.