İşçi yakan kaçak maden sahibi için MHP’den ‘ihraç edilmişti’ açıklaması

MHP, Zonguldak’ta işçi Vezir Mohammad Nourtani’yi yakan 3 isimden biri olan ocak sahibi MHP Gelik Belde Başkanı Hakan Körnöş'ün 'olaydan kısa bir süre önce görevden alındığını' öne sürdü.

MHP Gelik Belde Başkanı ve ocak sahibi Hakan Körnöş (sağda).
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Zonguldak’ta kaçak maden ocağında çalışan Afganlı madencinin yakılması olayında tutuklanan MHP’li belde başkanının 'olaydan kısa bir süre önce görevden alındığını' açıkladı.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Zonguldak’ta yakılarak öldürülen 3 çocuk babası Vezir Mohammad Nourtani’nin eşinin "Adalet istiyorum" sözlerini hatırlattı, "Ortada ruhsatsız bir maden ocağı var, jandarma ocağı kapatmış ama sahibi kaçak bir şekilde işletmeye devam etmiş. Göçükte bir işçi ölüyor ve maden sahibi delil karartmak için üzerine benzin döküp yakıyor, üstüne suçlar ekleniyor. Birisi MHP İlçe Başkanı, 2 kişiyle beraber tutuklandı. Sorun çözüldü mü? Bu çürüme daha nereye kadar gidecek? Şiddetle kınıyoruz” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, bu iddia üzerine il başkanıyla bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, "İlçe başkanı değil; belde başkanlığı yapmış, bu olaydan on-on beş gün önce de alkollü araç kullanarak kamu görevlisine mukavemet suçunu işlediği için hemen anında görevden alınmış yani bu hadiseden de evvel" dedi.

Akçay, görevi, sıfatı veya durumu her ne olursa olsun suç işleyen, hele ki böyle çok vahim bir iddia muhatabı hakkında kararı yargının vereceğini kaydetti. (DUVAR)