'Maddenin Halleri' yarın ilk kez Altın Portakal’da

Deniz Tortum'un son filmi "Maddenin Halleri", Türkiye prömiyerini yarın 57. Antalyta Altın Portakal Film Festivali'nde yapacak. Film, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki gündelik hayatı mercek altına alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya prömiyerini Ocak’ta Rotterdam Film Festivali’nde yapan ve Ağustos’ta Docufest’te yarışan Deniz Tortum'un filmi “Maddenin Halleri”, Türkiye galasını yarın akşam 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapacak. Bağımsız sinema dergisi Filmuforia’nın dört yıldız vererek “Yenilikçi ve benzersiz bir şiirsel deneme” sözleriyle övdüğü film, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki gündelik hayatı mercek altına alıyor ve sağlık çalışanlarının hastane çatısı altında olup bitenle başa çıkabilme yetilerini izliyor.

Yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu, Öykü Canlı ve Aslı Erdem’in üstlendiği film, festivalin Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda yarışacak ve yarın akşam 19:20’de AKM Amfi Tiyatro’da gösterilecek. 

FİLM, CERRAHPAŞA'NIN 'ÖMÜRLERİ BİTEN' BİNALARINDA ÇEKİLDİ

İstanbul’un en eski ve önemli tıp fakültelerinden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde 2018’den beri süren ‘yerinde dönüşüm’ çalışmalarında “ömürleri bittiği” gerekçesiyle yıkılan binaların son zamanlarına da tanıklık eden belgesel; hastaneyi evi bellemiş doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının gündelik hayatlarını takip ediyor ve bitmek bilmeyen koridorlarda, doktor odalarında ve ameliyathanelerde dolanarak hastanedeki yaşamı anlamaya çalışıyor. (ANTALYA- KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)