Macron'un tesellisi Fransa'da gündem oldu: Yapmacık ve rahatsız edici

Fransa Başkanı Emmanuel Macron'un Dünya Kupası finalinin ardından futbolcuları teselli etmek için sahaya inmesi 'yapmacık' ve 'rahatsız edici' bulunarak eleştirilere neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katar'da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası'nın finalinde Arjantin'e penaltı atışları sonucu kaybederek turnuvayı ikinci sırada tamamlayan Fransa'da Devlet Başkanı Emmanuel Macron'un maçtan sonra futbolcuları teselli etmesi ülkede gündem oldu.

Macron'un tavırları "yapmacık" ve "rahatsız edici" bulunurken sahaya inerek Fransız futbolculara zorla sarılıyormuş gibi görüntüler vermesi maçtan sonra sosyal medyada da en çok konuşulan konulardan birisi oldu. Macron hem maçtan sonra saha içinde hem de ödül töreninde maçta 3 gol atan Mbappe'ye sarılırken yıldız futbolcunun göz teması kurmadığına ve sarılmaya karşılık vermediğine dikkat çekildi.

Fransız basını Macron'un soyunma odasında da bir konuşma yaptığını ancak oyunculardan konuşmadan etkilenmediğini ve onu zayıf bir alkışla uğurladığını yazdı.

Macron'un görüntüleri muhalefet partilerinin de eleştirilerine hedef oldu. Ulusal Birlik Milletvekili Sebastien Chenu Macron için "Mbappe'ye yapıştırıcı gibi yapıştığını görmek biraz rahatsız ediciydi" derken Boyun Eğmeyen Fransa Milletvekili Manuel Bompard ise "Sporu politize etmemeliyiz" ifadelerin kullandı.

24 KİŞİLİK KADRODA 2 FRANSIZ

Fransa Milli Takımı'nda turnuvayı gol kralı olarak tamamlayan Kylian Mbappe başta olmak üzere 13 futbolcu Afrika kökenli. Altın ayakkabı alan Mbappe Kamerunlu. 24 kişilik kadroda bulunan ancak sakatlığı nedeniyle maçlarda yer almayan Real Madrid'li forvet Karim Benzema da Cezayirli. Milli takım tercihini Fransa'dan yana kullanan ve 2014 yılından beri milli formayı giyen Antoine Griezmann'ın annesi Alman, babası ise Portekizli. 

Kadrosunda 2 Fransız kökenli futbolcu bulunan Fransa Milli Takımı'nda 13 Afrikalı futbolcunun yanı sıra 3 İspanyol, 1 İtalyan, 1 Filipinli bulunuyor, 3 futbolcunun kökeni ise Fransa'ya bağlı adalar. (HABER MERKEZİ)