Macron'u Hitler olarak resmeden grafiti beyaza boyandı

Emmanuel Macron'un Adolf Hitler olarak resmedildiği grafiti beyaz boyayla kapatıldı. Lekto lakaplı grafiti sanatçısının yargılanacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Adolf Hitler olarak resmedildiği grafiti silindi. Ülkenin güneyindeki Avignon kentinde bir binanın duvarına Lekto lakaplı grafiti sanatçısı hafta sonunda Macron'u, Hitler olarak resmetti.

AA'nın aktardığına göre Macron'un yüzünün, tartışmalı emeklilik düzenlemesinin kabul sürecine atıfla "49.3" yazılı ve Hitler'inkine benzer bir bıyıkla resmedildiği grafiti gece beyaz boyayla kapatıldı. "49.3" yazısı, emeklilik reformunun mecliste oylamadan kabul edilmesi için hükümetin devreye koyduğu Anayasa'nın 49. maddesinin 3. fıkrasına işaret ediyor. 

Öte yandan Lekto, Macron'u Pinokyo olarak resmettiği eseri nedeniyle, Yahudi düşmanlığı niteliği taşıyan bir sözle ayrımcılığa, şiddete ve nefrete kışkırttığı gerekçesiyle eylül ayında yargılanacak.

Lekto, Haziran 2022'de Macron'u, Yahudi ekonomist Jacques Attali'nin elinde Pinokyo kukla olarak resmetmişti. Ardından grafiti 'Yahudi düşmanlığı' gerekçesiyle silinmişti. (DIŞ HABERLER)