Macron'dan 'zafer' konuşması: Birçok yurttaş beni destekledikleri için değil, aşırı sağı engellemek için oy verdi

Cumhurbaşkanlığı seçimini 2. turda kazanan Macron 'zafer' konuşmasında 'yenilenmiş bir yöntem' sözü verdi: Birçok yurttaşım beni desteklemek için değil, aşırı sağı engellemek için bana oy verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda 58,20 oy oranıyla yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Emmanuel Macron, Eyfel önünde 'zafer' konuşması yaptı. 

Yeni dönem için 'yenilenmiş bir yöntem' sözü veren Macron "ikinci döneminin çalkantılı, ancak Fransa için tarihi" olacağını söyledi.

"5 yıllık dönüşümden, mutlu ve zor zamanlardan, istisnai krizlerden sonra, 24 Nisan 2022'nin bu gününde, çoğumuz önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkemize başkanlık etmem için bana güvenmeyi seçti" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron şöyle devam etti: "Fransızların güvenine sahip olduğum için mutluyum, bunun ne gerektirdiğini biliyorum.

Akademik, kültürel ve girişimci güçlerimizi özgürleştirmek için çalışmaya, üretmeye dayalı hümanist, cumhuriyetçi, sosyal, ekolojik bir proje seçtiniz.

Birçok yurttaşımın beni desteklemek için değil, aşırı sağı engellemek için bana oy verdiğini biliyorum, onlara teşekkür ediyorum. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda bana oy vermemeyi seçenler ve çekimser kalanların sessizlikleri, bizim de yanıt vermemiz gereken bir seçimi reddetme anlamına geliyordu...

Şu andan itibaren, artık bir tarafın adayı değil, tüm tarafların başkanıyım. Biliyorum ki bugün aşırı sağı seçen birçok yurttaşımız ve bu projeyi seçmelerine neden olan öfke ve anlaşmazlıkların da bir cevap bulması gerekiyor. Bu benim sorumluluğum..." (HABER MERKEZİ)

Etiketler fransa macron le pen