Macron: İran'ın Suriye'ye askeri operasyona karşı çıkmasını destekliyoruz

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İranlı mevkidaşı Reisi'yle yaptığı telefon görüşmesinde "'Fransa, İran'ın bazı ülkelerin Suriye'ye askeri operasyonuna karşı çıkmasını destekliyor" dediği duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında telefon görüşmesi yapıldı. Macron'un "Fransa olarak İran'ın bazı ülkelerin Suriye'ye askeri operasyonuna karşı çıkmasını destekliyoruz" dediği aktarıldı.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, iki ülke liderleri arasında yaklaşık 120 dakika süren telefon görüşmesinde, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin yanı sıra gıda ve enerji güvenliği gibi küresel krizler masaya yatırıldı. İran'ın bölgedeki istikrar çabalarıyla "IŞİD'in Avrupa'da hilafet ilan etmesinin önüne geçtiğini" savunan Reisi, "Bölge sorunlarının çözüm yolu, bölge halkları ve hükümetlerinden geçiyor ve yabancı müdahale, güvenlik ve istikrar karşıtıdır'' dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise telefon görüşmesinde, İran'ın bölgedeki siyasi süreçlerin sonuçlanması ile ilgili rol üstlenmesini önemli bulduklarını ifade ederek, ''Fransa olarak İran'ın bazı ülkelerin Suriye'ye askeri operasyonuna karşı çıkmasını destekliyoruz'' dedi.

'İRAN, UKRAYNA KRİZİNDE ROL ÜSTLENMEYE HAZIR'

Öte yandan, İran'ın Ukrayna krizinde rol üstlenmeye hazır olduğu mesajı da veren Reisi, "İran İslam Cumhuriyeti, Ukrayna krizinde savaşın bitmesi ve sorunların siyasi diyalogla çözülmesi için rol üstlenmeye hazırdır'' ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)