Macaristan'ın yeni cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesi Başkanı Sulyok oldu

Çocuk istismarını karartma nedeniyle hüküm giymiş bir kişiyi affetmesi nedeniyle gördüğü tepkinin ardından istifa eden Katalin Novak'ın yerine Macaristan’ın yeni cumhurbaşkanı Tamas Sulyok oldu.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Macaristan Ulusal Meclisi, Katalin Novak’ın tartışmalı bir şekilde görevinden istifa etmesinin ardından yeni cumhurbaşkanını seçti. 

Parlamentoda yapılan oylamada iktidardaki Fidesz Partisi (Macar Yurttaş Birliği) tarafından aday gösterilen ve rakibi bulunmayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Tamas Sulyok, yeni cumhurbaşkanı olarak seçildi.

Oylamaya katılan 146 vekilin 134'ünün oyunu alan 67 yaşındaki Sulyok’un göreve başlama töreninin 5 Mart’ta gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Macaristan’da çocuk istismarı suçunu karartma suçlamasından hüküm giymiş bir kişiyi affetmesi nedeniyle başta muhalefet olmak üzere toplumun geniş kitlelerince tepki gösterilen Cumhurbaşkanı Katalin​​​​​​​ Novak, "hata yaptığını" belirterek görevinden istifa etmişti.

Novak'ın affettiği kişi, bir okulda çocuk istismarında bulunan bir yetkilinin işlediği suçları karartma ve bu cihetle suça ortaklık etme gerekçesiyle hüküm giymişti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)