Macaristan: Türkiye plakalı kamyonda havasız kalmış 17 göçmen bulundu

Macaristan polisi, ülkenin güney sınırına yakın bir bölgede durdurulan kamyonda havasız kalmış ve acil tıbbi müdahale gerektiren 17 göçmenin bulunduğunu açıkladı. Türkiye vatandaşı kaçakçı gözaltında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Macaristan'ın güneyinde Türkiye plakalı bir kamyonda havasız kalmış göçmenler bulundu. Macaristan polisi, konuya ilişkin açıklama yaparak, ülkenin güney sınırına yakın bir bölgede düzgün çalışan bir havalandırması olmayan, Türkiye plakalı bir kamyonda 17 göçmenin bulunduğunu ve göçmenlerin acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyduğunu kaydetti. 

Reuters'ın haberine göre, internet sitesinden açıklama yapan polis, göçmenlerin 16'sının Mısır'dan, birinin Libya'dan geldiğini belirtti. Polisin açıklamasına göre, kamyon, Romanyalı yetkililerin ihbarı üzerine sınıra yakın bir bölgede durduruldu. 

TÜRKİYE VATANDAŞI İNSAN KAÇAKÇISI GÖZALTINDA

Polis, Kistelek köyüne yakın bir yerde kamyonu durdurduklarını, göçmenler için ambulans çağırdıklarını ve Türkiye vatandaşı insan kaçakçısını gözaltına aldıklarını açıkladı.

Son olarak, şubat ayında Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya yakın bir arka yolda 18 Afganistanlı göçmen bir kamyonda ölü bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)