Lucescu takımını Rusya-Ukrayna gerilimi yüzünden Antalya'da tuttuğu iddiasını yalanladı

Dinamo Kiev teknik direktörü Mircea Lucescu, Rusya-Ukrayna gerilimi sebebiyle Dinamo Kiev'i Antalya'da tuttuğu iddiasına "hayal ürünü" dedi, "Ukrayna'da her yerde maça çıkarım" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Premier Lig takımlarından Dinamo Kiev'in teknik direktörü Mircea Lucescu, Rusya-Ukrayna gerilimi yüzünden takımı Antalya'da tuttuğuna dair iddiaların hayal ürünü olduğunu söyledi.

Lucescu, planın 3 ay önceden hazırlandığını ve asla değişikliğe gidilmediğini ifade etti. Takımın 22 Şubat'a kadar Antalya'da kalacağını söyleyen Lucescu, "Daha önceki yıllarda da kamp tercihim hep Antalya'dan yana olmuştu. Sırbistan, Karadağ, Kazakistan ekipleriyle hazırlık karşılaşmaları yapıyoruz. 10 Şubat'ta ikinci kamp dönemi sona erdi ve takım üç günlüğüne Ukrayna'ya geri döndü. Bu program zaten kulübün internet sitesinde çok önceden duyurulmuştu. 13 Şubat'ta devre arası kampının üçüncü dönemi için tekrar Antalya'da çalışmalara başladık ve 22 Şubat'a kadar buradayız" diye konuştu.

'UKRAYNA'NIN HER YERİNDE MAÇA ÇIKARIM' 

Lucescu iddiaların bir Rumen gazeteci tarafından "yalan haber" olarak yayıldığını öne sürdü ve kendi gündemlerinin savaş olmadığının altını çizdi. Lucescu, şunları söyledi:

"Ukrayna'nın her yerinde takımımla maça çıkarım. 2014'teki olaylarda Donetsk'te son ana kadar takımın başındaydım. Kimseden çekinmiyorum ve korkmuyorum. Dinamo Kiev'in ikinci bir karara kadar Antalya'dan ayrılmaması gibi bir şey söz konusu değil. Takım hazırlıklarını tamamlayınca Kiev'e geri dönecek. Kamp programları üç ay önceden belirlendi. Bizim işimiz futbolu güzelleştirmek." (AA)