Lübnan-İsrail sınırında karşılıklı saldırılar: 4 Hizbullah mensubu öldü

Lübnan Hizbullahı, İsrail sınırında yaşanan çatışmalarda dört mensubunun daha öldüğünü duyurdu. 8 Ekim'den bu yana sınırda ölen Hizbullah mensuplarının sayısı 43'e yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan Hizbullahı, İsrail güçleriyle karşılıklı saldırıların 18'inci gününde bir açıklama yaparak dört mensubunun daha öldüğünü duyurdu.

AA'nın aktardığına göre Hizbullah'tan, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde İsrail ordusu ile yaşanan çatışmalar hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, Mahmud Ahmed Derviş adlı 1 Hizbullah mensubunun daha hayatını kaybetmesiyle bugün ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Açıklamada ölümlere neden olan çatışmalara ilişkin bilgi verilmedi.

Bu arada Lübnan'ın resmi haber ajansı da İsrail'in güney sınırındaki Marun er-Ras kasabasındaki bir evin bombaladığı ve bölgede yangın çıktığını duyurdu. Haberde Kızılhaç ve Lübnan ordusundan ekiplerin inceleme yapmak üzere bölgeye geldiği aktarıldı.

İSRAİL: ASKERLERİMİZE SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNULDU

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Lübnan topraklarından Şebaa Çiftlikleri'nde yer alan İsrail askerlerine yönelik anti tank füzesi ile saldırı girişiminde bulunulduğu belirtildi.

Lübnan-İsrail sınırında 8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda ölen Hizbullah mensuplarının sayısı 43'e yükseldi.

LÜBNAN BAŞBAKANI ÇATIŞMA BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, 24 Ekim Salı günü İsrail ordusu ile Hizbullah arasında çatışmaların yaşandığı Lübnan'ın güney bölgesini ziyaret etmiş. Mikati'ye Lübnan Genelkurmay Başkanı Joseph Avn eşlik ettmişti.

İkili, İsrail ve Lübnan sınırını denetleyen Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) Komutanı Aroldo Lazaro ile Sur kentindeki karargahta bir araya gelmiş, çatışma bölgelerinin durumu hakkında Avn ve Lazaro'dan bilgi alan Mikati, ardından kısa bir basın açıklaması yapmıştı. Hedeflerinin Lübnan'ın güneyindeki istikrar ve güvenliği korumak olduğunu belirten Lübnan Başbakanı Mikati, bu zor süreçte ordu ile dayanışma göstermek için güney sınırına geldiklerini ifade etmişti. (DIŞ HABERLER)