Lübnan Hizbullahı: ABD mesaj gönderdi, yanıtımız açık ve netti

İran basınına konuşan bir Hizbullah yetkilisi, ABD'nin kendilerine son günlerde mesajlar gönderdiğini, bu mesajlara verdikleri yanıtın açık ve net olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan Hizbullahı'ndan bir yetkili, İsrail ile devam eden çatışmalara ilişkin açıklama yaparak, son günlerde ABD'nin Lübnan Hizbullahı'na mesajlar gönderdiğini duyurdu. Hizbullah yetkilisi, "Gerektiğinde şaşırtıcı bir şekilde davranacağız" diye konuştu.

İran'ın yarı resmi Tesnim haber ajansına konuşan, ismi verilmeyen yetkili, "Amerikalılar ve kimi işbirlikçileri, birçok ayrı ayrı mesajlarda Hizbullah'tan Siyonist rejim ile Hamas savaşına müdahil olmamasını istemiş durumda" dedi. "Hizbullah yanıtı açık ve netti" diye konuşan yetkili, "Biz bağımsızız ve üzerimize düşen görevimizi de yapmalıyız. Açık ve net olarak mevcutta sahada olmanın şart olduğunu, ister askeri ve istihbari ve örgütsel olarak bu sahada olacağımızı belirttik" ifadelerini kullandı. 

İSRAİL ORDUSU: LÜBNAN SINIRINDA BİR GRUBU HEDEF ALDIK

Öte yandan, İsrail ordusu da bir açıklama yaparak, Lübnan topraklarından 'İsrail tarafına tanksavar füzesi atma hazırlığındaki bir grubu' hedef aldıklarını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Lübnan topraklarından İsrail tarafına saldırı düzenleme hazırlığındaki bir grubun tespit edildiği iddia edilen açıklamada, bu grubun İsrail ordusuna ait bir tank ile hedef alındığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, Lübnan topraklarından İsrail tarafına ateş açıldığı, İsrail askerlerinin de ateşe karşılık verdiği aktarıldı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' isimli kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında da 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah mensubu ile dört İsrail askeri öldü. (DIŞ HABERLER)